Slivovice - kvas
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 22.16 (?), 23.10.2009 9:49
jakje mozne, ze jablko nekdy skrabe a nekdy ne??...je to velkym mnozstvim cukru??...jinak se me zda tyky moc, kdyz mam vstupni cukernatost 13 pridavam 4.kg cukru do 100l becky, nebo je to tak dle vypoctu??...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.11 (?), 23.10.2009 12:53
Chtěl jsem se zeptat, je to dotaz sice mimo toto téma, ale prosil bych někoho zkušenějšího o radu, mám vypálenou hruškovici chtěl jsem ji naředit na menší %,přidal jsem dle rad do ní dobrou vodu neperlivou, ale destilát se mi zakalil je možné se tohoto zákalu nějak zbavit?
Děkuji Romik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drobek - (12) - 4.242 (?), 23.10.2009 13:27
Já pálím přímo v lihovaru, a když jsem hotov tak se sami od sebe zeptají na kolik to chci.Pak mi to vypočítá dá mi tam tu jejich vodu, zamíchají a hotovo.Pálím zde už 30let a vždy vše ok.
|
|
|
|
|
|
|
host - 22.16 (?), 23.10.2009 13:36
ja to takhle nedelam, ale kolik natece vice litru, kdyz se prida cukr do cukernatosti 17??da se to nejak vypocitat???znamy to tak chce vyzkouset, klidne si myslim, ze staci i mine cukru
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.16 (?), 6.10.2011 20:55
Základem je přidání alkoholu do vody a ne naopak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.7 (?), 8.10.2011 12:03
Základem je přidání alkoholu do vody a ne naopak
Základem čeho?
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 23.10.2009 16:35
Člověče nešťastná, Vy jste chtěl z té hruškovice udělat kojenecké pití a ono se to zakalilo. Pán Bůh Vás za to potrestal. Časem možná zákal ustoupí, ale opalescence tam zůstane na věčné časy a nikdy jinak. Totiž proč: Těmi vonnými komponentami v hruškovici, ale obecně to platí pro všechny ovocné destiláty, jsou amylacetáty + vyšší estery, ale tyto sloučeniny jsou s vodou nemísitelné. Ovšem jejich obsah je velmi nízký, pod desetinu procenta, vzhledem k tomu, že mám k disposici záznam z plynové chromatografie, mohu Vám to popsat podrobněji. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 118.44 (?), 24.10.2009 17:01
Chtělo to naředit nějakou kojeneckou vodou s ještě menší tvrdostí, podívejte se na etikety kojeneckých vod a vyberte tu která má nejméně tvrdosti ale chce to vyzkoušet nejdříve na malém množství.Není voda jako voda a už vůbec není každá dobrá.
|
|
|
|
|
|
|
|