Slivovice - kvas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 106.46 (?), 24.11.2011 18:37
Dobrý den, měl bych dotaz z podobného soudku, teď v sobotu jsem ještě podrtil jabka, které jsem ještě natrhal a asi týden jsem jablečnou drť (mimochodem krásně voní) nechal v sudech na mrazu než jsem je dnes dal do místnosti s teplotou kolem 15 st. Celsia. Nemůže to nějak poznamenat kvas i samotné kvašení? Sice už nějakou dobu pálívám, ale tak pozdě jsem ještě kvas nedělal, tak nevím... Děkuji za reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 24.11.2011 21:39
Ničeho se nebojte a to jste ta jablka fakt musel trhat? Nebyla to Ontária? I kdyby byla, kvašení se jistě při teplotě 15 °C rozjede. Akorát to Ontário není úplně to nejvhodnější jablko na jablkovici. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.193 (?), 25.11.2011 12:32
Asi jsem to špatně napsal, některá jsem musel dotrhat, ale většina při zatřesení stromem spadla sama, takže jsem je jen posbíral. Samotná drť nebyla zmrzlá, ale sudy stály venku v teplotě lehce pod nulou, tak jsem měl obavu, aby se tomu za ten týden něco nestalo, když to nekvasilo, třeba nezačalo hnít apod. Co to je za odrůdu bohužel nevím, ale při ochutnání byla šťavnatá, sladoučká a chuťově dobrá. Jinak děkuji za uklidnění
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.36 (?), 25.10.2011 21:16
Též přemýšlím zkusit něco nového.Mám švestky v 50ti litrových plastových konvích, odspodu je tak 30 l tekutiny a 20l břečky.Jen nevím, jestli by se tato kašovitá hmota dala vylisovat v zahradním košovém lisu.Věřím že to může přidat na jemnosti slivovice, když se bude pálit jen z tekuté složky.Pro někoho je to možná šílenství, ale proč to nezkusit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.15 (?), 4.12.2011 19:29
Jen takový "technický" dotaz: Není Helge Schmickl náhodou chlap?
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 5.12.2011 8:37
Určitě není... to by "destilační zařízení", které v knize propaguje, nemělo objem 2 a 5 litrů ale minimálně 50!! :-)) Přeji hezký den.
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.15 (?), 5.12.2011 15:49
Jojo, ta velikost destilačního zařízení je fakt zajímavá :D Nicméně začínám být o jeho "mužství" čím dál tím víc převědčený: Helge Schmickl, promovierter Chemiker, gibt seit vielen Jahren sein Wissen in Seminaren für Hobbybrenner weiter. Daneben vertreibt er Geräte und Zubehör zum Schnapsbrennen.
|
|
|
|
|
|
|
|