Dobrý den. Tak se přidám. Fotku mi to sice neukázalo, ale podle popisu budete mít kvas v naprostém pořádku. To, že nemáte na povrchu žádnou plíseň ani křís znamená, že vše probíhalo naprosto bez problémů. Reakci typu "když to bylo uzvařený" neberte vážně. Kvašení je anaerobní, čili bez přístupu vzduchu, je to v naprosté pohodě. Naopak přístup vzduchu může navodit problémy. Nechte všechno pěkně být, pálení domluvte na pozdější dobu a jistě budete spokojený. Rozhodně nic nevyhazovat! Já sám budu pálit až v únoru. Švestkový kvas vydrží klidně i rok! Jestli dále kvasí můžete vyzkoušet následovně. Po otevření dejte nos co nejblíže ke kvasu a nadechněte se. Pokud zakašlete, je to OK, ale ani když nezaklašlete, nic se neděje. Dále kvašení můžete slyšet. Šumí to přesně tak, jako když si otevřete limonádu. Pokud budete v budoucnu opět zakládat kvas, není špatné použít speciální kvasinky, nebo také normální kvasnice z obchodu. Sám jsem to tak taky dělal. Čili. Nemíchat, minimálně otvírat a posléze vypálit! Jistě budte spokojený. Stanislaw:-)