Odvětrání slivovice



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?)
13.1.2010 14:45

Doporučuji pro ten účel zakoupit indukční vařič. Dnes jsou již levné, zahřátí je rychlé, bezpečné a 60 stupňů můžete nastavit již na vařiči.
   Sám však toto nedělám a dělat nehodlám. Věřím, že slivovice z čistého ovoce a řádně vedeného kvasu to nepotřebuje.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 71.251 (?), 10.5.2014 12:14

no ja som prave skusal ten ohrev slivovice na tych 60 st ale nejak nas ten vysledok neoslovil... daval som chutnat ludom ktorym som nic nepovedal o ohreve a vsetkym sa viac pacila povodna vzorka slivovice pred ohrevom... tak neviem mozno som niekde chybu spravil... ale nie je to nic zlozite tak som tam nemal co pokazit...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 10.5.2014 12:27

Ono asi bude záležet na tom, jaké látky kazí chuť a chcete je dostat pryč. Jsou-li to vyšší alkoholy z přiboudliny, pak ohřev nebude mít větší smysl, protože ty balasty mají vyšší bod varu. Ohřevem se jich tak odvětrá méně než žádoucích aromatických komponent. Pokud by se jednalo o těkavější úkapové složky, pak by to snad mělo logiku. V zázračný účinek ohřevu ani mražení slivovice ale nevěřím. 

                     
host - 71.251 (?), 10.5.2014 13:15

no vsetci rovnako hodnotili, ze povodna nezahriata slivovica je lahodnejsia... slivovica bola vypalena asi vo february... 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 10.5.2014 13:26

Asi proto, že jste zahřátím odvětral ty jemné švestkové tóny.
Akorát  nechápu, proč jste ji zahříval, "keď vsetci rovnako hodnotili", že je lahodná.

                     
host - 71.251 (?), 10.5.2014 15:38

v nadeji ze bude lahodnejsia...wink 

                     
host - 78.21 (?), 13.1.2010 13:46

tak tak, skoro jako s aquarijním kompresorkem, ale 60 st je dost taky byste mohly pěkně vyhořet, doporučuji 40 a na elektrické plotánce nejlépe v nerezovém hrnci

                  
host - 129.96 (?), 12.1.2010 9:00

Vyzkouším to. Ale prosím podrobnější informaci. Mám např kořalku v 5l skleněném demižonku. Ponořím ho tedy do nějakého hrnce s ohřátou vodou na 60 stupňů? Má být celý ponořený? Má se nechat chladnout celou dobu v tomto hrnci s vodou? Kolik má být té ohřáté vody? Ohříváte pálenku už v nádobě s vodou? Nebo nejdříve ohřejete vodu a pak ponoříte nádobu? Děkuji.

                     
host - 206.135 (?), 12.1.2010 18:16

zohrieval som 0,7l vo vodnom kúpeli na 60 stupňov, teplotu som meral priamo vo fľaši, pri 58 som fľašu vybral a nechal ochladiť. Zotrvačnosťou teplota dosiahla 60.to som zopakoval po 24 hodinách celkom 5x. (5dni-5 ohrevov,) fľaša nebola plná a po celý čas otvorená.

                     
host - 78.21 (?), 13.1.2010 13:51

jaj, tak to je požadavků najednou, není potřeba se s tím párat, nerez hrnec nalít do něj destilát, postavit na ELEKTRICKOU plotýnku, vrazit tam teploměr na zavařování a čistou rukou nebo nerez nádobím míchat aby se obsah prohřál stejnoměrně, po dosažení 40 - 50 stupňů odstavit a nechat schladnout

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 13.1.2010 14:45

Doporučuji pro ten účel zakoupit indukční vařič. Dnes jsou již levné, zahřátí je rychlé, bezpečné a 60 stupňů můžete nastavit již na vařiči.
   Sám však toto nedělám a dělat nehodlám. Věřím, že slivovice z čistého ovoce a řádně vedeného kvasu to nepotřebuje.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika