Kde sehnat malou pálenici
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?) 5.6.2014 8:55
Zřejmě jste ještě neslyšel o nikom, koho vezli do nemocnice na popáleninové centrum, a dotyčný tvrdil, že vařil povidla.Pokud se mýlim, a víte o některých takových případech, sdělte prosím jak se to mohlo přihodit, když jak Vy říkáte, že to profoukne chladič.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 5.6.2014 9:48
Dobře, pokud je tento přístroj určen pouze pro plnění zkvašeným moštem, vínovicí,tak ano, je to možné.Kdo by si ale pořizoval takto úzce profilovaný výrobek, bez možnosti pálit drť, nebo celé ovoce.Pro slivovici tento přístroj určen není, protože švestky nikdo nelisuje, a destilace kvasu vyrobeného ze švestek je nebezpečná.Mám podezření, že ten pán, který inzeruje tento výrobek je na jeho distribuci zainteresován.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 5.6.2014 9:58
Je úplně jedno, kde to povolí, a při jakém tlaku.Zda ulítnou trubky, nebo bouchne kotel.V minulosti už bylo nemálo podobných případů, kdy bylo takříkajic vymalováno do modra, a pálenika, který provozoval nebezpečný kotel odvezla sanitka.Pak Vám jsou teorie bez záručního listu nanic.Kdo temu nerozumí,koupí ten bazmek,nebo podobný nebezpečný vyrobí,...a použije nikoli mošt,ale drť,celé ovoce(vždyť je to přece jedno!...není),lítá v maléru.
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 5.6.2014 10:04
dobrý páleník si nikdy nenechá kotel přehřát... vždyť teplota varu vody je dost vysoko nad optimální destilační teplotou etanolu i "těch nejlepších aromatických složek".
špatnému páleníkovi nepomůžou ani jistící prvky jako je doporučení plnit "s mírou" podle vlastností mače, pojistný ventil (dá se poštelovat), svěrné suvné upevnění trubek (šroubek či klínek to upevní natvrdo), ...
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 5.6.2014 10:14
dobrý páleník si nikdy nenechá kotel přehřát... vždyť teplota varu vody je dost vysoko nad optimální destilační teplotou etanolu....
Vidím, že namá cenu se o tom dohadovat s někým, kdo argumentuje přehřátím kotle teplotou vařící vody.Pane... destilace probíhá při teplotách hodně pod 100°C, kdy zápara vaří, bublá.Nehledě na skutečnost, která je jednou z hlavních... a tedy že zápara PĚNÍ už při zahřívání!!!Kotel naplněný nikoli na plnou kapacitu, ale pouze do 3/4,do něhož po uzavření nevidíte, ani když ho zblízka upřeně očima kontrolujete.Pěna prochází přestupníkem kolonou, až do chladiče.
|
|
|
|
|
|
|
SOSNA - (17) - 125.90 (?), 6.6.2014 11:09
Omlouvám se za moje příspěvky prohlédl jsem si pořádně Váš přístroj a jeví se mi dobře udělaný. Nebojím se, že to exploduje a myslím, že jistě dobře slouží a sloužit bude.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SOSNA - (17) - 125.90 (?), 5.6.2014 9:02
Hlavně se od toho nesmí odcházet. Zapnout a jít na delší dobu pryč. Věřím, že to funguje a strach z toho až tak nemám. Hlavně, že Vám to funguje ke spkojenosti.
|
|
|
|
|
|
|
SOSNA - (17) - 125.90 (?), 5.6.2014 8:52
Aještě vařák plnit ze 3/4 obsahu.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 9.6.2014 14:03
...bez klobouku bos, narazil si nos;););)
1)Může mi někdo sdělit, kde je psáno, že přístroj je konstruován pouze pro plnění zkvašeným moštem?
2)Pokud ho někdo bude používat na výrobu slivovice, což je pro tento přístroj nebezpečné, zdělte prosím, jakým způsobem se plní velmi úzké hrdlo vařáku...i s přihlédnutím k částečnému rozkladu pevného ovoce jedině snad způsobem švestička za švestičkou,což je časově náročné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|