Kde sehnat malou pálenici



                     
host - 252.36 (?) 
8.9.2013 13:11

Mám velice dobré skušenosti s domácí pálenicí od slovenské firmy Medienka

Úžasný přístroj- doporučuji

moravák Honza

  
                     
host - 71.126 (?), 8.9.2013 16:27

Mě se na ni nelíbí, ten na pevno přidělaný, odlučovač metanolu. V praxi to je blbost, hlavně v rukou "nedouků" co pak spoléhají na ten krám a "pálí to jak s autogenem"...

                     
sneck - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 195.173 (?), 9.9.2013 9:35

Myslite, ze bude lepsi nebo pouziva to nekdo, ze pred palenim osije, preceni trnkovy kvas a pali bez pecek?..

bude vysledny objem stejny?

energeticka narocnost by mela byt nizsi!?...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 9.9.2013 12:45

Výsledný objem kvasu bude samozřejmě menší o ty pecky. Nevím ale co znamená "osije, preceni". 

                     
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 9.9.2013 13:05

přesije, přeseje přes síto, a přecedí přes "duršlok"smiley

                     
sneck - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 195.173 (?), 9.9.2013 15:07

Presne, taksmiley

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 9.9.2013 15:18

Nutné to není, chuť jader do slivopvioce patří. Tam, kde neplatíte líh, nýbrž energii, tam se to asi vyplatí,. Destilovaného mače bude míň (asi o 10%), bude tekutější a nemáte-li míchání, snížíte riziko připálení.

                     
jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (91) - 148.114 (?), 18.9.2013 15:23

Vrátim sa k pôvodnej otázke. V Maďarsku dostať kúpiť napríklad aj v TESCO

17 L
17 L
50 l
50 l
                     
host - 71.126 (?), 18.9.2013 17:29

Proč až do Maďarska, když v Olomouci vám, to stejné zboží (stejná kubatura, stejný desing), prodá fi Adrenalin centrum. Leda, že by to na Vás, v tom |Maďarsku po koupi, nepráskli celníkům!!

                     
host - 236.138 (?), 18.9.2013 18:29

Soucítím s Vámi, hlídat destilaci 23 hodin je očistec a PC nic neřeší, to je jen takový chytrý pitomec!! A s tou kolonou máte samozřejmě pravdu, je zde ovšem jeden problém. Kolona sama nic neřeší, odehrávají se v ní nějaké děje a nejsou vidět. Dochází tam k rovnováze s kapalnou a parní fází a aby to nebylo tak jednoduché, pořád se ta vzdálenost kde k tomuto ději dochází zkracuje, jak z vařáku mizí ethanol a odpovídající vonné komponenty a narůstá koncentrace dokapových složek. Tomu vlastně odpovídá definice jednoho patra destilační kolony.  Kdo ji zná? Problém tedy spočívá v tom, umět s těmito ději, které se v té trubce (koloně) odehrávají rozumět a komunikovat s nimi. Jinak se kvalitního destilátu v dostatečném množství nedočkáme, ovšem pokud máme opravdu kvalitní kvas z vyjimečného ovoce, lze získat kvalitní a na soutěžích oceňovaný destilát i bez těchto zkušeností, akorát je ho po čertech málo, ale každá sranda něco stojí!  slosar-petr@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika