Kde sehnat malou pálenici
|
|
|
|
host - 236.138 (?) 18.9.2013 18:29
Soucítím s Vámi, hlídat destilaci 23 hodin je očistec a PC nic neřeší, to je jen takový chytrý pitomec!! A s tou kolonou máte samozřejmě pravdu, je zde ovšem jeden problém. Kolona sama nic neřeší, odehrávají se v ní nějaké děje a nejsou vidět. Dochází tam k rovnováze s kapalnou a parní fází a aby to nebylo tak jednoduché, pořád se ta vzdálenost kde k tomuto ději dochází zkracuje, jak z vařáku mizí ethanol a odpovídající vonné komponenty a narůstá koncentrace dokapových složek. Tomu vlastně odpovídá definice jednoho patra destilační kolony. Kdo ji zná? Problém tedy spočívá v tom, umět s těmito ději, které se v té trubce (koloně) odehrávají rozumět a komunikovat s nimi. Jinak se kvalitního destilátu v dostatečném množství nedočkáme, ovšem pokud máme opravdu kvalitní kvas z vyjimečného ovoce, lze získat kvalitní a na soutěžích oceňovaný destilát i bez těchto zkušeností, akorát je ho po čertech málo, ale každá sranda něco stojí! slosar-petr@seznam.cz
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.36 (?), 8.9.2013 13:11
Mám velice dobré skušenosti s domácí pálenicí od slovenské firmy Medienka
Úžasný přístroj- doporučuji
moravák Honza
|
|
|
|
|
|
|
host - 71.126 (?), 8.9.2013 16:27
Mě se na ni nelíbí, ten na pevno přidělaný, odlučovač metanolu. V praxi to je blbost, hlavně v rukou "nedouků" co pak spoléhají na ten krám a "pálí to jak s autogenem"...
|
|
|
|
|
|
|
sneck - Stříbrný Zahrádkář (142) - 195.173 (?), 9.9.2013 9:35
Myslite, ze bude lepsi nebo pouziva to nekdo, ze pred palenim osije, preceni trnkovy kvas a pali bez pecek?..
bude vysledny objem stejny?
energeticka narocnost by mela byt nizsi!?...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 71.126 (?), 18.9.2013 17:29
Proč až do Maďarska, když v Olomouci vám, to stejné zboží (stejná kubatura, stejný desing), prodá fi Adrenalin centrum. Leda, že by to na Vás, v tom |Maďarsku po koupi, nepráskli celníkům!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 18.9.2013 18:29
Soucítím s Vámi, hlídat destilaci 23 hodin je očistec a PC nic neřeší, to je jen takový chytrý pitomec!! A s tou kolonou máte samozřejmě pravdu, je zde ovšem jeden problém. Kolona sama nic neřeší, odehrávají se v ní nějaké děje a nejsou vidět. Dochází tam k rovnováze s kapalnou a parní fází a aby to nebylo tak jednoduché, pořád se ta vzdálenost kde k tomuto ději dochází zkracuje, jak z vařáku mizí ethanol a odpovídající vonné komponenty a narůstá koncentrace dokapových složek. Tomu vlastně odpovídá definice jednoho patra destilační kolony. Kdo ji zná? Problém tedy spočívá v tom, umět s těmito ději, které se v té trubce (koloně) odehrávají rozumět a komunikovat s nimi. Jinak se kvalitního destilátu v dostatečném množství nedočkáme, ovšem pokud máme opravdu kvalitní kvas z vyjimečného ovoce, lze získat kvalitní a na soutěžích oceňovaný destilát i bez těchto zkušeností, akorát je ho po čertech málo, ale každá sranda něco stojí! slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|