Zdravím problematikou palení jsem se začal zabývat až letos puvodne jsem myslel ze bych treba nechal vypalit v palenici pestiitelske i za te hrisne penize ale na razil jsem na problem ze umi palit minimalne od 150 litru kvasu coz je pro me velke mnozstvi sice vypali i mensi ale za cenu ze to slejou s dalsima kvasama a jen mi daji podil a pokud bych chtel vyzkouset vypalit jako brambory, repa, kukurice atd tak mam smulu musel udelat 150 litru kvasu takze jsem se rozhodl pro koupy domaci palenice. Prostudoval jsem par knich a a precetl hodne for a rad bych znal odpovedi na nejake otazky. Kupovana palirna v cr je dost draha tak premyslim ze bych si ji bud postavil sam nebo koupil v zahranici. Jsem lajk takze nepisu presne nazvy za co se omlouvam a chtel bych mit moznost palit jak z mostu tak i kvasu a zajima me toto :
1/ jaky rozdil je mezi palirnou, kolonou a nejakou tou jednotkou
2/ musi byt dvojte dno? nektere ho maji nektere ne i presto ze nemaji zadne michani
3/ jaky material je lepsi nebo to je jedno nerez/med
4/ jak dloho trvani paleni? neo na cme to zalezi
palirnu chci pouzit parkrat do roka pro vlastni potrebu takze si myslim ze mi staci nejake mensi nebo se pletu? kvasu budunakladat cca 30-80 kg
je nekdo poradit jak by palirna mela vypadat a co by vse mela mit aby fungovala a byla bezpecna na provoz???
dekuji za odpovedi