Domácí ořechovice
|
|
|
|
host - 36.254 (?) 21.3.2016 8:39
Děkovat nemusíte, rádo se stalo. Letmo jsem shlédl dřívější příspěvky, i data příspěvků, a nijaký ohromný sled, či nával jsem nezaregistroval. Nedomnívám se tedy, že bych diskuzi na téma ořechovka omezoval. Vážený pane, nechci vám radit, ale věnujte se radějí nějaké smysluplné činnosti, než poukazování na něco, co vlastně ani neexistuje. Mimoto, měl by jste být rád, že můžete být obohacen o další informace. A o obohacení v dnešní době a blízké budoucnosti jde především, vy škatulkáři. S pozdravem V.R,.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.210 (?), 18.11.2015 17:44
co je to priserna barva, hneda, zlta... ina? Skuste smektu v malom mnozstve a nechat sadnut. Ale moc neverim ze farbu zobere a vone a chute nie.
|
|
|
|
|
|
|
host - 110.61 (?), 20.11.2015 7:00
No barva je takova vseliaka. Pridavam foto, ale je to taky zkresleny. Nejvic je to asi mezi medovou a brcalove zelenou...(mno sem chlap a ty prej maji spatnej barvocit :-)) A kolik bych prosim te smekty mel cca dat na 1l?
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.248 (?), 8.3.2016 16:29
Dobrý den, med vám to obarví v každém případě. Na doslazování používám jedině med, nedělám ale čiré světlé likéry, ale i ten vždy vařím. Je nutno zbavit med bílkovin. Na úkor látek tělu prospěšných. Likérnická literatura i nařizuje převaření cukru před přidáním do likéru (cukerný roztok). Jinak k tématu ořechovka.: Maceraci dělám v půdním prostoru (teplo) na slunci po dobu 4měsíců. Dávám jeden vanilkový lusk na litr alkoholu, 10 bylinek a koření a sladím pouze medem. Po roce odležení a několika přetočení z kalu je výborná.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 8.3.2016 23:15
Je nutno zbavit med bílkovin. Na úkor látek tělu prospěšných.
Řekl bych, že bílkoviny v medu jsou naopak tělu prospěšné. Jejich odstranění z likéru prospěje pouze jeho vzhledu - čirosti.
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.238 (?), 9.3.2016 8:44
Ano, přesně tak jsem to myslel. Koukám, i na jiných serverech, že se dosti zapojujete do debat. Potřebuji poradit z jiné oblasti. Pokud by jste věděl poradit, či nasměrovat, budu rád. Jedná se mi o víno, které jsem nasířil omylem 2x, a nyní hledám cestu, jak se přebytečného SO2 zbavit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.224 (?), 9.3.2016 15:23
Pro dotaz na přesířené víno bych si dovolil položit doplňující podotázky,
1, jde o loňské víno?
2, v jakých podmínkách je uloženo?
3, měřili jste síru a kolik jí tam aktuálné je?
Pokud máte aktuální hladinu síry do 80 mg/l volné, nechte víno půl roku ležet, síra se vyváže, zejména mladá vína jsou žrouti síry.
Pokud je nad 100mg/l volné nebo chceteli víno konzumovat ihned, nezbývá než zcelit ho s jiným vínem s nižším obsahem.síry. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.28 (?), 14.3.2016 11:54
Děkuji za oba příspěvky ohledně přesíření. Jde o víno ze sušených šípků (staré 18měs.) a je uskladněno v akátovém sudu (200 litrů) cca 8 měsíců. Vzhledem k množství použitého materiálu si zatím nedokážu představit naředit novým nesířeným množstvím v celém objemu. Snad postupně, každoročně část. Zkusím změřit obsah SO2 později, za půl roku, rok. Mezitím snad udělám nějaké nové. Obsah síry je teď 60mg/l.
|
|
|
|
|
|
|
host - 193.28 (?), 17.3.2016 10:04
Děkiji autorovi příspěvku, že na vláknu Domácí ořechovice, rozebral i problematiku domácího vína. Jistě to je obohacení tohoto vlákna o možnost "přesíření" domácích výrobků,... možná i té "ořechovky". Ještě jednou děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.254 (?), 21.3.2016 8:39
Děkovat nemusíte, rádo se stalo. Letmo jsem shlédl dřívější příspěvky, i data příspěvků, a nijaký ohromný sled, či nával jsem nezaregistroval. Nedomnívám se tedy, že bych diskuzi na téma ořechovka omezoval. Vážený pane, nechci vám radit, ale věnujte se radějí nějaké smysluplné činnosti, než poukazování na něco, co vlastně ani neexistuje. Mimoto, měl by jste být rád, že můžete být obohacen o další informace. A o obohacení v dnešní době a blízké budoucnosti jde především, vy škatulkáři. S pozdravem V.R,.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|