Domácí ořechovice



               
Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?) 
15.7.2009 19:22

podle mne to dělá přemíra muškátového květu

nebylo v receptu napsáno jen KVĚT??? tím mohl být myšlen badyán!!!

  
                  
host - 147.250 (?), 17.7.2009 22:03

Opravdu je tam muškátový květ. Letos jsem dělal potřetí a hořčina je tam zase. Loni jsem muškátový květ nedával, protože jsem byl líný jít pro něj do krámu, a dal jsem badyán. Hořčina tam byla taky. S časem zrání však slábne. Jediné co jsem nikdy nedodržel je to, že lahev nenechávám na slunci. Že bych to konil tady? Už si nepamatuji, kde ji babička mívala, ale po třech týdnech od naložení z toho udělala lahodu. Díky za reakci. Václav H.

               
host - 133.226 (?), 30.6.2015 23:32

Mne to pride, ze je tam prilis vela orechov na tak malo alkoholu a cukrovej vody. A orechy u horke. Ja by som ich dal bud menej, alebo pridal viac alkoholu aj cukroveho sirupu - moj nazor.

            
host - 100.14 (?), 10.7.2011 19:35

martincovi z ostravy recept vyborny dekujeme

   
Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 14.7.2009 11:08

přikládám originál recept od pra pra babičky :) ofoceno z asi 40 let starého sešitu

recept ořechovice
recept ořechovice
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 18.7.2009 13:35

Je divné, že podle stejného receptu vyjde jiný výsledek. Kdysi jsem dělával ořechovku jako náhradu tehdy nedostatkového - podpultového fernetu. Abych se kýžené chuti přiblížil, přidával jsem do ořechového výluhu lékořici a pelyněk, neboť originál byl ještě hořčí.

         
host - 56.218 (?), 31.7.2009 21:13

Letos jsem poprvé zkoušela ořechovku a dnes ji dodělala. Vycházela jsem ze stejného receptu, jen místo té spousty cukru, moc ho nepoužíváme v ničem, jsem dala čtvrt kg tekutého medu a vmíchala přímo do výluhu. Výsledek byl fantastický a tak jsem hned udělala pokus s další várkou. Té první říkám Svatojánská a tahle bude Anenská a už se těším. Jo, a minule jsem zbytek dala do plastové lahve a vyluhovalo se to tam úplně stejně. Místo lihu, nebo vodky jsem dala meruňkovici.My alkohol sporo nepijeme, ale nevím, nevím jak to bude dál. Mějte se všichni fajn. Jindra

            
host - 211.144 (?), 3.8.2009 16:05

Dobrý den.Moc prosím o radu. Udělala jsem domácí ořechovici dle receptu zde, jen místo cukru jsem dala med.Chuťově je dobrá, ale má zelenou barvu a na dně se usazuje kal, poradí mi někdo co s tím? Někde jsem na netu četla, že má mít hnědou barvu a ne zelenou. A co ten zákal? Moc děkuji. Ypsilonka

               
host - 56.218 (?), 8.8.2009 17:07

Ta moje je také do zelená, ale chuťově velmi dobrá a tak mi to nevadí, co se týče toho kalu, to je horší, ale když se to opatrně ztočí, tak by tam už neměl být, ne? Říkali mi, že když se ořechy trhají na S. Jana, jsou velice silné a barva pak hnědo-zelená, ty pozdější /až do Anny/ jsou pak už jen hnědé, ale to není špatné, ale naopak svědčí o síle. Jo a co se týče medu, já ho dává m také a je to chutnější než cukr. Měj se fajn Jindra

                  
host - 211.144 (?), 9.8.2009 18:28

Děkuji, Jindro. To jsi mě aspoň trochu uklidnil, dělala jsem ji prvně a chuťově je dost dobrá. Ypsilonka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika