destilační přístroj
|
|
|
|
host - 181.70 (?) 13.2.2008 7:32
Tak, tak, nezbývá než souhlasit.
Navíc jsem si jist, že by mnoho lidí kvalitu nejen nezaplatilo, ale také vůbec nedocenilo. V obchodech je 80% brak a to odpovídá stejnými procenty i kvalitě spotřebitelů. Já si ale myslím, že jsou všichni spokojeni a nám ostatním přeji mnoho štěstí v tvořivé práci.
Zdravim.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.205 (?), 17.1.2008 15:43
Stává se to hlavně začátečníkům, že jsou nedočkaví a sbírají švestky brzy. A ti zkušenější raději počkají a sbírají později, nevadí, když švestky leží třeba o týden či dva na zemi, kde vlastně ještě dozrávají. Pokud se to stane, že se utvoří v sudu nahoře plíseň, třeba ji sebrat, odstranit a zasypat cukrem. Stačí jedno kg. Příště je třeba se tomu vyhnout a sbírat švestky až když jsou opravdu zralé a potom je slivovice exstravagantní, na zdraví...
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.81 (?), 30.1.2008 9:50
Zdravím všechny čtenáře,
toto fórum jsem objevil náhodou a moc se mi líbí. Některé dotazy i komentáře ve mě vyvolávaly pousmání a silné vzpomínky na mé začátky, některé přinesly i něco nového. Zejména ty teoretické, jsem totiž od utržení plodu až po ochutnávku spíše praktik. Rád bych pomohl začátečníkům v prvních krocích a tak jsem na www techcorp.cz v oddílu dokumenty zpřístupnil dokument, který tuto tématiku trochu popisuje. Jde o dokument spíše průmyslový než domácí, ale i tak je v něm mnoho užitečného. Byl mi zaslán anonymně, takže ani nevím komu poděkovat. Snad se bude hodit.
I já měl myšlenku toto témá zpracovat a nabídnout širší veřejnosti k nahlédnutí, ale nemám dostatek času se tomu věnovat. Kdyby se někdo z vás touto myšlenkou též zabýval, mohu poskytnout webový prostor a čas příspěvky zpracovat. Sám se ale na to necítím. Vše samozřejmě anonymně.
Přeji mnoho zdaru.
Robertino Di
(info@techcorp.cz)
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.133 (?), 3.2.2008 4:03
Dobrý den, Bylo by možné ten ten kotel od fi.Medienka vyfotit a vložit sem obrázky, aby si člověk mohl udělat představu jak vypadá. Nebo dát odkaz na jejich stránky. Nikde jsem jeho foto nenašel a stránky také ne.
Předem díky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 255.238 (?), 5.2.2008 1:14
§194a
Nedovolená výroba lihu
§194a (1) Kdo bez povolení ve větším množství pálí nebo jinak vyrábí líh, nebo
kdo líh bez povolení vyrobený ve větším množství přechovává nebo uvádí do oběhu, bude potrestán, nejde-li o čin přísněji trestný, odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
§194a (2) Stejně bude potrestán, kdo neoprávněně zhotoví nebo přechovává zařízení na výrobu lihu.
V průběhu roku 2007 jste se dohadovali co je trestné a nikoliv, tady máte přesné znění tr. zákona. Pak se nedivte, kde policajti berou informace, když jim je tedy někteří sami nabízíte. Bůh Vás ochraňuj!
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.81 (?), 10.2.2008 18:42
Jsem rád, že někdo citoval zákon doslovně. Je v něm totiž opravdu jasně řečeno, že je i trestné zařízení na výrobu lihu vlastnit!
Pokud si i přesto chcete zahrávat s ohněm, alespoň nešimrejte kobru bosou nohou. Tím mám na mysli hlavně objem vařáku (spíše menší), chladič případně deflegmátor ať je oddělitelný, topení spíše elektrické (bezpečnost a nepovšimnutelnost) atd. atd. Pokud chcete pálit, tak jen sami sobě pro radost, nikoliv pro zisk. Prodej je nejčastější důvod zviditelnění.
Navíc samotný proces destilace neni zcela bez úskalí a výsledek by vás mohl nemile překvapit. Mohl by být i horší než produkty volně v prodeji. No, většinou neni, ale mohl by. :-)
Mnoho zdaru všem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.70 (?), 11.2.2008 7:25
Přesně tak. :-)
Viděl jsem 40 litrovou nerezovou várnici doplněnou elektrickou plotýnkou určenou na vaření marmelád, jen ve víku byla vyústěna trubička. V kůlně byl asi metrový nerezový chladič a v garáži se válelo pár metrů hadic... to jetli to měl dotyčné někdy pospojované nebo ne, to samozřejmě nevím. Možná je to jen má fantazie. :-)
Já myslím, že stačí ročně do 30 litrů produktu, něco do archivu něco do těla. V takovém případě je dokazování komplikovaná věc (tedy pokud to policista nevidí smontované) a důkazní analýza je snadno vyřaditelná.
Pokud chcete dělat hektolitry, je to spíše o obchodu a to mé pochopení (a nejen mé) nemáte!
Zdravim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sia - (3) - 220.76 (?), 12.2.2008 18:13
Souhlasím s Vámi, je to boj kvality s kvantitou, začal sem pálit kvůli kvalitě a hraní si, a to mi vydrželo. Prodávat nemám potřebu ani chuť a nemám ani co. Sám sotva vyjdu. Nemusí si člověk všechno ku*vit prachama... Stejně by tu kvalitu nikdo nezaplatil. Kolikrát si s úsměvem říkám, že v krámě by mě vyšla levněj ´c. (a to nemyslim křtěnou potokem :-) ) Co naplat, když máte potřebu tvořit...
zdraví sia
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.70 (?), 13.2.2008 7:32
Tak, tak, nezbývá než souhlasit.
Navíc jsem si jist, že by mnoho lidí kvalitu nejen nezaplatilo, ale také vůbec nedocenilo. V obchodech je 80% brak a to odpovídá stejnými procenty i kvalitě spotřebitelů. Já si ale myslím, že jsou všichni spokojeni a nám ostatním přeji mnoho štěstí v tvořivé práci.
Zdravim.
|
|
|
|
|
|
|
sia - (3) - 220.76 (?), 7.2.2008 21:40
Tak tady je ten kotel Medienky + nějaké ilustr. foto. Jinak pro zájemce podotýkám, že je to dřina dřina dřina, pokud to teda nešulíte. Chce to čas a trpělivost. Aťsi nikdo nemyslí, že ze 120ti litrovýho kotle to teče jak z kohoutku. Trpělivost je otcem jemného destilátu!!!
zdraví sia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|