čím větší sklon a delší propojovací trubka, tím lepší pálenka!
Logika je moje silná stránka: Znovu opakuji svoji otázku: Jak Vám asi na Vaší aparatuře trvá než-li prohřejete přechodník mezi vařákem a chladičem? Bohužel jsem odpoveď nezaznemenal. Jinak jste toho ovšem napsal dost!
A čím větší sklon a delší propojovací trubka, tím lepší pálenka! Zvláště při pomalém topení a dobrém odělení fakcí dle teplot par/stupnovitosti!
A co si s tím větším sklonem počnete? Jak to ošetříte při přípravě pálenky? A jak se vyrovnáte se z neustále se zvyšující se teplotou přechodníku (trubicí) mezi vařákem a chladičem na kterém po 3 minutách ani ruku neudržíte, protože je nad míru teplý? Samozřejmě, že to nevíte a ani to vědět nemůžete, protože na přestupník (trubici)mezi vařákem a chladičem raději nešaháte, mohl byste se spálit a to dost bolí. Už po obebrání úkapů má tento přechodník mezi vařákem a chladičem min. 80 °C, víte to?
Ta Vaše poznámka o refluxu mě fakt pobavila. Prosím, Vás co to podle vašehoho názoru reflux je? Nechci definici, to ne, ale jak ho řídíte? Abychom si rozuměli, trochu Vás podezírám z toho, že používáte termíny, které neumíte definovat, ale rád se Vám omluvím, pokud mě přesvědčíte o opaku. Takže jak jste to s tím refluxem myslel, tedy jak ho řídíte?? slosar_petr@seznam.cz