destilační přístroj



host - 11.40 (?)
29.8.2007 23:02

Kolona propusti jen ty latky ve vyznacenem rozmezi a to rozmezidela teplomer. K dokonalemu odstraneni zapahu dojde pres aktivni uhli. To ale take zalezi kdo to cisti. Ja nemam rad, kdyz si dam panaka a krknu, abych to cejtil jeste potom, proto nechavam jen slabou vuni. Ja si ve smradku zrovna nelibuji. U me to musi byt opravdu jemne. Ja to nemam rad i kdyz to z nekoho tahne kdyz mluvi. Jinak tu Brunnovu kolonu jsme hodne vyvazeli do ruska (byla to hodne slusna pracicka placena v 9 tride a chtelo to celeho cloveka, nekdo se k tomu ani nedopracoval, ja ji zvladl uz ve 24 letech to byli casy, kdy jsem si jeste myslel, ze remeslo ma zlate dno to bylo jeste nez nejakej... zacinkal na Vaclavaku). Mozna na vodku nevim, ale vodka byla tenkrat hodne cista...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 182.91 (?), 20.8.2007 9:42

Pro inspiraci na výrobu přístroje si klikněte na odkaz. Kromě hromady skvělých obrázků domácích zařízení je na stránkách i nabídka na malé kotlíky pro experimenty i diskuze k pálení atd.

                     
host - 37.253 (?), 20.8.2007 20:34

Poučné obrázky, díky! Zdá se, že stačí papiňák, teploměr, pár měděných trubek a fitinek.

                     
host - 13.136 (?), 22.8.2007 21:51

Díval jsem se na stránky schnapsbrennen.at. Je to tak zralé pro sebevrahy. Jen málo přístrojů splňuje nějáké ty pravidla bezpečnosti. Otop otevřeným plynem to jsou blázni... Nebo chytání výpalku do kovového hrnku, to si může risknout jen ten co si v tom bude myt jen nohy, ale né ten co získává od 50% výš... Deflegmátory, tam něják neřeší a vodou se tam dost plýtvá, ani jeden tam nemá uzavřený okruh. Jediné co schvaluji, je tam u některých dóm z mědi, to je dobré na síru, řada hrnců je z nerezu, pokavaď tam není v uvnitř zohlý měděný plech, tak dobrou chuť... Některá díkla jsou opravdu jen k úžasu, hlavně ta co mají obsah kolem 5L - ztráta času a se stočenýma spirálama v různých nádobách. Bylo tam vidět i pár průmyslových kompletů, ale k tomu mám i svůj názor, protože jsem viděl i zařízení od Destily Brno a výpočet plochy deflegmátoru trošku pokulhává a i spotřeba vynaložené energie je trošku vyšší... No záleží na co to člověk všechno chce používat...

                     
host - 87.215 (?), 24.8.2007 20:23
pane 13.136 tak sem dejte nějaké teorie pro výpočet deflagmátoru nebo vložte odkaz na internetovou adresu, kde se tím zabývají.
                     
host - 22.203 (?), 24.8.2007 21:45

Deflegmátory jsou různé a použítí také. Nejúčinější a také bohužel nejdražší je Brunova kolona, ta se vyrábí v provedení 40, 50 a 60 pater. Složení je nejpřesnější jaké se kdy může dosáhnout, za předpokladu, že se dodrží správná teplota a jsou naplněna všechna patra. Pak bych vyzdvihl asi Provarovou kolonu, je také patrová, ale nemá klobouky a dělá se na větší aparatury, či průmysl. Kolona bez náplně je spíše takové šidítko, tady bych poukázal na Vigreuxe, a nebo sadu přestupníku. Nej optimálnější se jeví Hempl a to s náplní, ten se vyrábí i s vákuovaným druhým pláštěm. Tím nedochází k žádným výkyvům. Pak záleží na druhu náplně - rašido, kuličky, porcelán. Také velikosti. Většinou se určuje násobek náplně od uchlazeného množství, také záleží na průměru, délce a na intenzitě vytápění a také na použitém materiálu pro kolonu.

                     
host - 45.90 (?), 25.8.2007 12:14
Dobrý den. Mohl by jste dát nějakej odkaz na kolony? nějak hledám a hledám a nic. Popřípadě bych uvítal pomoc s konkrétní kolonou pro 70 -ti litrový kotel. Kolona zřejmě nerez a nebo měď a výplň raschigovy kroužky. Hořák asi 8 KW. Když tak na    bad100@seznam.cz  Děkuji David
                     
host - 0.209 (?), 26.8.2007 10:25

Měď bych dal jen na vršek kotle, vysráží se na ni síra... Dále bych už jen pokračoval v nerezu a nebo ve skle... nerez se nepoškodí, ale nemusíte včas stáhnout teplotu (8kw je moc), když vám bude stoupat pára deflegmátorem. Ve skle také uvidíte, kde je jaká nečistota, nehledě, že se dá i udělat chladič kombinovaný. Měď na chladič to snad dnes už né... jinak ty kroužky, trošku záleží na tom, jak jsou velké, znám průmyslové dělané z potrubí o průměru 35mm a také dělané do laboratoří od 6mm. Také záleží, kolik si myslíte že by jste z toho chtěl mít % a také jestli to chcete vařit třeba 2x a nebo jen 1x...

                     
oljitbur - (12), 29.8.2007 11:59

zdravím všechny příznivce tohoto tématu, jsem zde nováček..

dávám k diskusi. Je opravdu deflegmátor schopen propustit i aroma kvasu, např. meruně, švestky. Není výsledným produktem (v důsledku vícenásobné rektifikace) spíše všeobecně chutnající pálenka - líh. Nevím jestli jsem měl smůlu, ale produkt z palírny vybavené tímto zařízením mne nepřesvědčil.. 

Závěr pro mne: klasika - pálení jednoduchou destilací je stále špica.

                     
host - 1.251 (?), 29.8.2007 12:20
Co se týká průchodu aroma, záleží jaký kvas to je. Některé aroma jdou hlavně se začátkem kvasu, tuším to jsou třeba hrušky, některé aroma jde hlavně s koncem kvasu. U jednoduché destilace se spirálou toto nebylo třeba rozlišovat, protože oddělení těch látek bylo v podstatě mizerné. U zasilovače destilace - deflegmátoru jde podle úrovně deflegmátoru nebo prakticky destilační kolony s mnoha patry dosáhnout velice ostrého rozdělení, potom je prostě ten etanol od toho aroma odříznut. V případě nekvalitního kvasu to je dobře, v případě kvalitního kvasu je to třeba napravovat smícháním.
                     
host - 11.40 (?), 29.8.2007 23:02

Kolona propusti jen ty latky ve vyznacenem rozmezi a to rozmezidela teplomer. K dokonalemu odstraneni zapahu dojde pres aktivni uhli. To ale take zalezi kdo to cisti. Ja nemam rad, kdyz si dam panaka a krknu, abych to cejtil jeste potom, proto nechavam jen slabou vuni. Ja si ve smradku zrovna nelibuji. U me to musi byt opravdu jemne. Ja to nemam rad i kdyz to z nekoho tahne kdyz mluvi. Jinak tu Brunnovu kolonu jsme hodne vyvazeli do ruska (byla to hodne slusna pracicka placena v 9 tride a chtelo to celeho cloveka, nekdo se k tomu ani nedopracoval, ja ji zvladl uz ve 24 letech to byli casy, kdy jsem si jeste myslel, ze remeslo ma zlate dno to bylo jeste nez nejakej... zacinkal na Vaclavaku). Mozna na vodku nevim, ale vodka byla tenkrat hodne cista...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika