destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) 18.6.2007 21:38
To bohužel nepomůže. Nejedná se o anorganickou nýbrž karboxylovou kyselinu a její účinek nespočívá v reaktivitě s alkáliemi. Soli - nabř benzoát či sorbát sondý se používají ke stejnému účelu. Tuším dokonce, že i když se mluví o kyselině, jedná se ve skutečnosti o benzoát, je totiž stabilnější.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.81 (?), 18.6.2007 23:05
No, ja myslim, ze by bylo nejlepsi dat vzlast kompoty a zavareniny. Babca do kompotu urcite nic nedavala, mozna do tech zavarenin. Kompoty se vetsinou delali pro vnoucata a je urcite ze stare skoly. Dal bych to vzlast. Smichta se to da i potom...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 13.9.2007 7:51
Zdravím. Úplně jsem na Vás zapomněl, v těch opojných pokojných opojeních podzimním časem.
Kompoty se moc povedly. Nevím, jak jí mám říkat, té kořalce. Z veškeré té směsice vůní a chutě převládají nejvíc trnky - povidla odvedla dobrou práci.
Z 300 litr mače nateklo strašně moc. po naředění mám 65ltr 52%.
Jen ať si přijde, zima jedna.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 13.9.2007 23:37
Tak to gratuluji. Také bych potřeboval vymyslet název. Už jsem tu psal, že i mě se v dřívějších letech povedla takto nejlepší pálenka. Tou směsí ovoce je v ní úplně všechno. Někdo sice toto míchání ovoce a cukru nemá rád, ale právě to mi chutná. Jen to musíte i vy ostatní vyzkoušet. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 23.6.2007 22:26
Lízátka včelařům nedávejte, barviva a další příměsi mohou včely otrávit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 24.6.2007 7:52
už to kvasí. po přidání kvasinek dle rady VaškaB. když jsem je dal poprvé, tak jenom rozmíchané a odstáté v cukrové vodě. 2 dny se nic nepohlo. tak jsem tam vrzl ještě jednou (na 300 kilo jsem dával kvasinek na 100) 1:1 mač s vodou, dostal jsem k tomu i živnou sůl, nejdříd do půllitru, až začalo pěnit, pak to 15litru, až se rozjel i ten 15 tak vrz to do mače a včera parádně šumněl.
všechno jsem dal dohromady, kompoty i marmelády.marmelád bylo "jenom" 80 flašekv půllitových sklenicích, a byly to většinou povidla a ta se nekonzervují. vyvaří se na husto.
potěšený jsem hlavně z vůně té směsky. kvas voní výborně. sice nezvykle, ale hezky. pak je ještě dobře (snad) že všechny kompoty byly z vypeckovaného ovoce (40 % broskve, 30 % špendlíky, ringle, 20% meruňky, 10% švestky). kvas míchám, aby se rozpusitli, nebo aspoň částečně rozmělnila ta povidla.
lízátka jsou úplně k ničemu. je to spíš lízátková drť.
chtete to někdo?
díky.f.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.133 (?), 24.6.2007 11:37
Hele, ten kvas nemichej, to musi udelat skraloup a take ochranou vrstvu plynu na povrchu. Nech to v klidu kvasit, oni ty kvasinky si to rozeberou. Mohlo by ti to zoctovatet.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 25.6.2007 0:04
Tak to je dobře, že kompot už kvasí. I já před týdnem už začnul množit kvasinky a dělám víno z černého rybízu. Mám 60 litrů a ještě průbězně udělám. Trhal jste už někdo černý rybíz? To je náročný. Sice mám velice zručné ruce a trhám objema, ale po letošním suchu to jsou spíš velikostí lesní borůvky. Za hodinu 3kg. Tak večer místo televize sedím v rybízu. Kdybych si ho koupil, udělal bych lépe, ale nevím zda by mi to tolik chutnalo. Také trochu bojuji s demižony, mám stálý nedostatek. Nemáte někdo typ. V sudu zatím víno nedělám, potřebuji ho vidět jak vypadá a co dělá. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|