destilační přístroj



host - 255.30 (?)
16.8.2007 20:58
Jak ten druhák děláte ? Děkuji
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 166.20 (?), 12.8.2007 22:25
Předešlý příspěvek patří k ,,Žitné"  z 27.7. Nějak se to špatně zařadilo. VašekB
                     
host - 166.20 (?), 14.8.2007 22:36

Tak jsem scedil a dodělal ořechovku na kterou jsem zde dával recept. No je vynikající, a přestože nejsem žádný pijan, asi ji před sebou budu muset schovávat. Vanilkový lusk jsem tam nedal, až ho seženu, dám ho do již udělaného likéru. A co vy ostatní, zkusil to někdo také? Stromů ořechu mám hodně a tak za necelý rok musím udělat pořádnou zásobu. VašekB

                     
host - 168.167 (?), 15.8.2007 8:03
Já se na lahvování ořechovky chystám přes víkend... a hned rozjedu druhák. Ten bude hotovej na vánoce.
                     
host - 4.146 (?), 15.8.2007 19:22
U mě probíhá příprava na rakytníkový likér, už mám nahoblované dubové hobliny, také připravený líh, ale jen 70%, tak až bude chladněji,musím navýšit na 80%. Za 14 dní už budu dělat mošt a za další měsíc se bude přidávat med. Vše musí probíhat v tmavých hnědých lahvích, aby se nezničilo Áčko. No, ale výsledek je bomba. V Německu ho prodávají za 8,5 eur a to jen 3 dcl z loňska co jsem stáčel nemá chybu - můžou se jít bodnout mě s nákladama vyjde na 200 za litr. :-)))
                     
host - 166.20 (?), 15.8.2007 23:08
Všechno s Rakytníkem mě moc zajímá. Zatím co jsem sám zkoušel, nejvíce jedlé a i pochválené byly plody zalité rumem a přislazené medem i cukrem. Rady se silným alkoholem mi nevyhovovali, příliš pálivé. Tak pokud můžete, rád vyzkouším další recept. Ani přesnou dobu sklizně ještě nemám vychytanou. Někde jsem četl, že čím více k podzimu strácí obsah vitamínů. Ta sklizeň je ale náročná, snat nejlepší ostřihování z větévek doma v křesle. VašekB
                     
host - 29.76 (?), 16.8.2007 13:13

Rakytnik je super. Musí se sklízet, ještě dřív, než začnou být plody tak měkké, že nejdou utrhnout a rozmáčknou se mezi prsty. V Německu ho nechávaji přejít mrazem, kdy vlastně dochází k odčerpávání světlem a tím se zbavují tolik vzácného vitaminu "A", který je důležitý při spouštění imunitního systému. Myslím, že doba sklizně je vhodná tak za týden, maximálně 14 dní. Po sběru pak chránit v tmavých lahvích, myslím už hotový likér. Jinak si dejte do vyhledávače rakytník a tam se dostanete na stránky o to tom, jak se vyrábí různé přípravky. Já sem použil trošku figle, abych nečekal tak dlouho na dozrání a ještě jsem nahradil dubové sudy něčím zajímavějším, ale to tady říkat nebudu.

                     
host - 166.20 (?), 16.8.2007 22:39
Děkuji za recept, mohu tedy dále zkoušet jak je Rakytník po spracování nejlépe jedlý. Osobně ho jím i bez úprav, ale rád bych ho nabídnul i svím známím v poživatelném stavu. Tedy prozatím rum, punč a ještě zkusím ořechový likér. VašekB
                     
host - 255.30 (?), 16.8.2007 20:58
Jak ten druhák děláte ? Děkuji
                     
host - 168.167 (?), 17.8.2007 8:50
Druhák dělám úplně stejně.
Po slití ořechovky na ořechy naleju další várku (používám 50% jabkovici) a další přísady dle konkrétního receptu. Výsledek je jen o malinko slabší než prvák, rozhodně to stojí za to.
                     
host - 105.98 (?), 17.8.2007 21:40
Dobrý den. Potřeboval bych poradit jak velký mám mít deflegmátor pro 70 L kotel? Tedy výšku a šířku aby měl potřebný výkon. Jako materiál, vidím finančně nejvhodnější nerez trubku. Děkuji David.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika