destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.22 (?), 30.9.2007 20:38
Teda teda jak to tu čtu tak možna prvni člověk co tomu tak trochu rozumí... ale formulovaní problemu, že zaleží na průměru vika na nadrži mě celkem rozesmál :) Každopadnně dokud to kvasi přeměňuje se to sladky na to co pak chcete vydestilovat, pokud jste narční a chcete aby to melo chuť tak tyhle zazraky se tam dějou během 1-4 týdnů po ukončeni kvašení podle druhu ovoce samozřejmě... pakliže to nechate déle sniží se lihovy vytěžek v tom nejlepším připadě, učitě se to ale zkazi - toto se netyka pana Jelinka a ostatnich kteří používají chlazené kvasné kontejnery :). Ovšem k chemikovi ktery chce nechavat kvas cely rok - takto se vyrabi calvados tedy nejdrive nechame kvasit mošt po 1-2 tydnech stočíme cidr a po roce pomaleho kvašeni vyrobíme calvados... kdo by řek že tak složitá věc se da napsat do dvou řadku...
|
|
|
|
|
|
|
host - 196.165 (?), 10.1.2007 10:06
pozor na to,kvasinky k růstu potřebují cukr,k dalšímu rozmnožení taky,takže nám curk spotřebujou.hrušky uhlídat to je maso,jabka jdou a švestky v pohoda pa bř
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.3 (?), 24.12.2006 0:13
Pozdní sklizeň trnek a rychlý nástup zimy se projevil (předloni??) tím že mě "prochladly" trnky a qašení se zastavilo. Mezitím přestali pálenice pálit a tak mě nezbylo než qas zakonzervovat a na jaře opět problematicky qašení rozjet a trnky vypálit v době pálení letního ovoce. Rozhodně to nebylo ke škodě -kořalka super, ale úmyslně bych si to nelajzl. Myslím že je to docela risk. Měl jsem to v chladu kolem 0°C, uzavřené (tak aby to neexplodovalo) a občas jsem to zasířil kvůli desinfekci. NA ZDRAVÍ A.Z
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 5.1.2007 7:34
Kecáš .....Vyhláška 204/1993Sb. upravuje podmínky vývozu ocelářských výrobků.
Zájemcům o pravdivé informace doporučuji přečíst zákon č.61/1997Sb.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 5.1.2007 21:30
Odpoledne tu zase někdo psal, že se může doma pálit 15 litru na rodinu. Naštěstí to tu už není, zas nás chtěl někdo vyvést v omyl. Ipředešlá reakce je nato. Pálit se smí jen v pálenicích a to každý z vlastniho ovoce nebo ovoce které obdržel od svého zaměstnavatele jako naturální plnění. Je zakázané vyrábět etanol z cukru, to znamená že se kvas nesmí přicukřovat. Já si ale myslím, že nejméně v každém pátém domě na vesnici pálení proběhlo. Neříkám že dnes, ale od výstavby. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.172 (?), 5.1.2007 23:01
Jenom bych doplnil, že na jednu rodinu lze vypálit (se sníženou daní 133kč)30litrů 100% alkoholu .
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.165 (?), 7.12.2008 23:56
Když z někoho vypadne příšennost "přicukřovat", tak už pro mně není odborník.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.95 (?), 9.8.2019 12:01
Myslim že by to podle všeho měla být šestka
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.98 (?), 17.8.2007 7:59
Mě osobně se podařilo sehnat přístroj na pálení od firmy Kebrček. Na stránkách firmy je i slušný popis na pálení, ovšem ve slovištině. Při troše snažení je ale docela srozumitelný. Kotlík 40L vychází asi na 400 - 450 EUR. Kotlíky různé velikosti 40 - 120L můžete koupit kdekoli po Slovinsku v obchodních domech Merkur v zahradním koutku. Vzhledem k tomu, že Slovinsko je členskou zemí EU, neměl by dovoz být problém.
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.200 (?), 9.1.2007 13:36
Zdravím,
moc Vám všem díky za pomoc a rady, dám vědět, jak jsem dopadla a za kolik.
Mějte se fajn.
Soňa R.
|
|
|
|
|
|
|
|