destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 6.7.2007 9:41
Náklady pod 200? To snad ne. Jdu třást meruňky, náklady nebudou vyšší než 50. To nemá chybu. Stejně tak špendlíky a ringle. Stejně tak trnky, švestky, durancie.
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.142 (?), 7.7.2007 13:27
Měl bych dotaz k přípravě toho ananasu. Předpokládám, že se oloupe a pak se nakrájí na plátky nebo na kostičky. Jak moc se doslazuje? Jaká je asi doba než jekvas hotový?
Děkuji předem za informaci.
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.2 (?), 8.7.2007 0:11
Ahoj. Chtěl bych se podělit o informaci a zároveň slyšet názor zdejších odborníků. Jeden domácí palič kterého znám, mě prozradil svůj trik, který používá pří pálení pálenek hojně doslazených řepným cukrem. Při druhém pálení přidává skořápky asi z 10 vajíček a 0,5 kg cukru. Tvrdí, že skořápky jsou, při vyléváni kotle, šedé a mají snahu se rozpadat. Neznám přesný obsah jeho kotle, ale asi 50 – 80 l. Tento alchymista po vypálení trnkového kvasu do něj nasype znovu cukr a nechá ho znovu prokvasit. Chutnal jsem jeho výrobek po druhém kvašení trnek a musím říct, že jsem to nepoznal. Nepovažuji se za nějakého znalce destilátů, ale slivovice nepálila ani neškrabala v krku. A to měla 50. Děkuji za reakci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 10.7.2007 0:01
Pane Vysloužil, protože jste znalý ve všech směrech, měl bych na Vás dotaz. Živná sůl pro kvasinky má složení fosforečnan amonný a dusičnan draselný. V sáčku je 1.6gramů a stojí kolem 7kč. a doporučené na 10litrů. Mě dost zajímá to, že to mají být živiny pro kvasinky ale jinak se to to nepoužívá pro kvasy, nebo alespoň se nikdo tady nezmiňuje o živné soli. Jsou snad tyto živiny už v ovoci a proto se nic nepřidává, nebo jak se mám na to dívat? Nebo se tato sůl nepoužívá z duvodu prodražení pálenek. Zda ji používají vinaři také nevím. Pokud můžete, prosím o radu nebo Váš názor. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 22.7.2007 22:43
Děkuji za odpověď. I já jsem si to tak trohu představoval. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.203 (?), 11.8.2007 12:00
Skořápky vajíček obsahují jako stavební prvek vápník ve formě uhličitanu vápenatého. Ten ochotně reaguje s kyselinami obsaženými v lutru za vzniku jejich vápenaté soli + vody + oxidu uhličitého. To, že se skořápky rozpadají (spotřebovávají) svědčí o průběhu výše popsané chemické reakce. Toto jen z chemického hlediska - v žádném případě nechci komentovat praktiky, kdy někdo chce z "patoku" udělat "pití". Vždy je nutno mít na paměti, že proces kvašení, kdy z cukru kvasinky vyrobí alkohol je velmi složitý a jde přes mnoho fází (chemických reakcí), takže veškeré náhražky a přeonačování klasického způsobu nejsou vhodné.
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.211 (?), 15.7.2007 22:27
Třen ananas, ja nakladam jako ostruzinove vino, ale nedavam 1,2 kg na 3 l vody ale jen 1kg a 1,5 kg ananasu. Delam vlastene neco jako ananasove vino. Slupku pochopitelne skrojim, ale jen hodne tence.
|
|
|
|
|
|
|
host - 23.19 (?), 25.7.2007 20:58
dnes jsem sehnal. 15L nerezak, ale musel jsem ho vratit, mel napraskly okraj a to bych ho nemohl utesnit (oba okraje jak poklice, tak hrnce jsou skoro nastejno a tudiz staci vzit jen lepici pasku a po obvode 2x ovinout). Mam uz jeden, ale mensi. Tenhle stal 450 kc a staci do nej vlozit jen medeny plech ve tvaru obraceneho "U" a problem je vyresen.:-)) kvalitka za rozumnou cenu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|