destilační přístroj
|
|
|
|
host - 25.232 (?) 15.6.2007 15:16
jo, da ale je treba to doplnit o dalsi soucasti. jako je teplomer, aby se dalo urcit co se ma dat na cisteni oken a ke spotrebe,take deflegmator je dobry a ten by mel byt dostatecne vykonny, aby se s tim clovek nestratil moc casu. jen pro zajimavost na destilaci vody se pouziva nekolik chladicu spiralovy, kulickovy, zpetny, snekovy a prstovy, kazdy ma jine parametry a i funkce destilace. nejvhodnejsi se zda byt kombinace kulicko-spiralovy. kulicky srazi nejvetsi mnozstvi pary a spiravla jiz jen doladi zbytek. jestlize je to jen laboratorni chladic, pocitejte s myximalnim vylonem do 5L oz je malo. je lepsi, aby byl upraveny na vyssi vykon a to aspon na zavarovaci hrnec s obsahem 20L, kde pozink udela stejnou praci jako med - vysrazi pri varu na obvode syru. jinak se da pouzit i nerez, ale musi se tam vlozit medeny plech ve tvaru obraceneho "U"
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.94 (?), 15.6.2007 14:38
Dobrý den, nevíte,jesli v destilačním přístroji na destilovanou vodu lze pálit i alkohol. Děkuji nashledanou
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.232 (?), 15.6.2007 15:16
jo, da ale je treba to doplnit o dalsi soucasti. jako je teplomer, aby se dalo urcit co se ma dat na cisteni oken a ke spotrebe,take deflegmator je dobry a ten by mel byt dostatecne vykonny, aby se s tim clovek nestratil moc casu. jen pro zajimavost na destilaci vody se pouziva nekolik chladicu spiralovy, kulickovy, zpetny, snekovy a prstovy, kazdy ma jine parametry a i funkce destilace. nejvhodnejsi se zda byt kombinace kulicko-spiralovy. kulicky srazi nejvetsi mnozstvi pary a spiravla jiz jen doladi zbytek. jestlize je to jen laboratorni chladic, pocitejte s myximalnim vylonem do 5L oz je malo. je lepsi, aby byl upraveny na vyssi vykon a to aspon na zavarovaci hrnec s obsahem 20L, kde pozink udela stejnou praci jako med - vysrazi pri varu na obvode syru. jinak se da pouzit i nerez, ale musi se tam vlozit medeny plech ve tvaru obraceneho "U"
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 17.6.2007 21:47
Pánové, prosím, poraďte mi.
Známý bourá barák po starence, vyfasoval jsem od něj odhadem cca 600 flašek různých zavařenin a marmelád různých objemů (0,3 - 1 litr) různého stáří (1984-2000) - plesnivé jsem vyházel rovnou. celkem to odhaduju na 300 kilo směsky. Jo, a 50 pytel lízátek navrch.
Co byste s tím udělali vy?
Vidím to předběžně tak, že to naházím do bečky a naředím vodou na kabinetních 21 stupňů moštoměru. Přidám kvasinky na víno. Pak to doufám začne kvasit.
Lízatka se zkusím zeptat včelaře, jestli je bude chtít na zimu pro včelky.
Bude to takto fungovat, nebo uvažuju špatně? Mám trošku obavu, že z těch 300 kilo zavařenin s marmeládama nateče strašně moc lihu, prtotože to babča jistě cukřila v poměru 1díl ovoce na 1díl cukru. a je otázka, jestli to bude k pití. asi to přepálím na 3krát.
A nechce se mi těma hmotama sladit normální ovocný kvas, to zkazím.
prostě, špajzovice.
za odpovědi děkuji, vážím si tohoto fóra. nádhera.
uctivě fofr
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 17.6.2007 22:59
Také jsem už několikrát dělal ze starých kompotů a povidel a jednou jsem neměl možnost pálení a tak to dva roky bylo v sudu. To byla moje nejlepší pálenka v životě, a že jsem ji už něco nadělal. Hlavně jesti stařenka neměla cukrovku a nesladila cukerinem. Nařezení a změření moštoměrem je dobrý nápad, bylo by škoda aby tam zbylo cukru. Nevím ale jak Vám tady odpůrci cukru tuto pálenku schválí. Já bych do toho šel určitě. Kvasinky a zákvas si udělejte podle postupu a dále do 5l láhve a po rozkvašení teprve založte sud.VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 17.6.2007 23:07
Chtěl bych připomenout, že už je tady doba pro udělání ,,Ořechovky". Návod na její výrobu jsem sem dával už v zimě a opravdu to stojí za vyzkoušení. Letos je vše dřív,už i meruňky začínají zrát. To nepamatuji. Dnes jsem namočil kvasinky a za tři dny budu dělat višnové víno. Takže už nám to začíná. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 19.6.2007 11:12
Pravda, pravda. Ořechy jsem natrhal včera večer, je nejvyšší čas. Na ořechovku jsem si rezervoval pět litříků jabkovice, slivky by na to bylo škoda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 207.112 (?), 25.6.2007 7:32
Letos se nám urodilo hodně třešní a tak uvažujeme o výrobě třešňového vína. Nebyl by na něj recept. Díky Láďa
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 25.6.2007 22:32
V knihách se píše, že třešňové víno není zrovna moc dobré. Lépe je destilovat. Nebo potom udělat směs s višněmi. Mím favoritem pro letošní rok je černý rybíz, višně a na podzim aronie. Vše odskoušené a vynikající. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 255.30 (?), 8.7.2007 11:54
Dorby den p. Vašku B. Můžete mi prosím napsat, co všechno potřebuji na výrobu ořechovky z jednoho litru vodky? Z toho receptu, který jste uvedl v zimě mi to není úplně jasné. A jak postupovat. Děkuji P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|