destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.82 (?), 12.6.2011 10:07
Se vším úplně souhlasím.Nejlepší pálenka na bylinkové likéry je ze žita a cukru.Neví někdo jak použít na zjemnění likérů glycerín???Prosím poradte hlavně dávkování aby jsme se ne pos... Díky!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.252 (?), 18.6.2011 15:56
Koukám že jsou tu koumáci, kteří si doma chtěj vyrábět jen o něco lepší patoky než dostanou v krámě a u tamanů...
A přitom net je plný článků i www stránek o nutné přípravě-sladování obilí... ale to oni ne, voni furth k obilí řepný cukr)))
|
|
|
|
|
|
|
host - 201.101 (?), 2.11.2011 12:46
Nelze s Vámi souhlasit. Schválně jsem udělal vzorek kvasu - jablečný mošt a vzorek kvasu - jablečný mošt + 7% cukru, aby to všechno stačilo prokvasit a ve výpalcích žádný cukr nezbyl. Nehledě na to, že byl u cukrované zápary větší výnos, byla chuťově i vůní vynikající. Protože byla pečlivě destilována, jako ta bez cukru, byla bez jakýchkoliv následků druhý den. Podle mne je skutečně jediným důvodem skutečnost, že přidáním cukru se zvyšuje množství vyrobeného alkoholu, a tedy vyšší únik na daních. Cukr kvalitu nezhorší.
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 3.11.2011 9:23
...únikem na daních by to bylo jen v případě, že destilujete v "Domatíně", tj. doma, a k "úniku" potom dojde i tehdy, když žádný cukr nepřidáte. Jinak máte pravdu, "rozumným" přídavkem cukru se kvalita (při pečlivé destilaci) nezhorší.
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.16 (?), 25.4.2007 6:58
Dotaz na pana Vaška teoretika. Zajímal by mne váš názor na ředění ovocných destilátů. Jestli ředit a do kolika procent. A co se týká cukru, pokud se nepřidá do ovoce, které ho má málo/broskve/ destilát je čistě ovocný, ale moc se nenapálí. Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.16 (?), 25.4.2007 6:25
Ty 40 voltové ovocné destiláty co se prodávají v obchodech a není na etiketě napsáno meruňkovice, slivovice, hruškovice atd. jsou směsí lihu a ovocného destilátu- a to méně kvalitního. Jinak se v likérkách provádí odstranění zákalu vymrazením a následnou filtrací.Žádný bentonit. Milan
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 17.4.2007 16:06
pane Vašku, jste teoretik. kyselku v pálence jsem odstranil stejně jako kyselost ve víně - vápnem. trošku se zakalila, kal srazil bentonit. je to jednoduché - pravda je ve víně. z 250 LTR kvasu meruněk nateklo 18 ltr 52%. zásahem jsem ztratil 2 litry, zůstalo něco nad 15litrů. takže, věřte nevěřte, pálenka voní po meruňkách a chutná čistě - možná somelier by poznal, ale já ne, že proběhl nějaký zásah.
f.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 17.4.2007 19:08
a myslím, že vložená energie, i když jí bylo víc než je normou, se vyplatila, aneb, vylít 250ltr meruněk na hnůj je škoda. dobrých 15 litrů čistých...
uctivě, f.
|
|
|
|
|
|
|
|