destilační přístroj



host - 129.96 (?)
12.11.2009 10:36

Kvasinky prokvášejí právě ten cukr, takže není žádný rozdíl mezi cukrem z ovoce a cukrem z řepy. všechny ostatní věci a hlavně vůně nevytváří cukr.

Žádné ovoce nemůže být tak sladké, aby ho neprokvasily divoké kvasinky. Hlubokoprokvášející kvasinky je nutné použít tam, kde se cukr přidává, protože divoké by vyšší procento alkoholu zahubilo a cukr by všechen neprokvasil. Dodáním cukru a ušlechtilých kvasinek se získá vyšší koncentrace alkoholu v kvasu a ten dokáže vyluhovat z ovoce více aromatických látek. Vyšší výtěžnost etanolu je příjemná, ale až druhořadá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 146.241 (?), 7.11.2009 11:20

Mám dotaz na p. Vysloužila. Nedávno jsem dovezl z palírny slivovici. Po týdenním odvětrání ve smaltovaném hrnci, který byl přikrytý plachtou (velká odvětrávací plocha), jsem pálenku naředil. Už při převozu z palírny v demižonu se mi zdála mírně zakalená. Po naředění se zákal nezvětšil, pouze je pálenka mírně nakyslá a bez výrazného aroma. Palírna je klasická dvoukotlová bez deflegmátoru. Kvas byl přitom velmi kvalitni, vůbec nebyl cítit naoctěním ani jinými pachy, měl příjemné švestkové aroma. Pan Dyr píše, že je možno kyselost zmírnit neutralizací CaC03, a to 0,6g na 1g nadtytečné kyseliny octové. Mám strach tam přidávat nějaké přísady, aby se pálenka znovu nezakalila. (Původní zákal pomalu přirozeně ustupuje.) Co mám s pálenkou udělat? 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 14.11.2009 9:21

Nevím, s takovou úpravou destilátu nemám zkušenosti

                     
host - 122.179 (?), 14.11.2009 18:00

Ještě jeden zvědavý ditaz: odebírá si někdo při pálení tzv.prezidentskou nebo primátorskou padesátku? A jaké má s ní zkušenosti?  AB

         
host - 129.96 (?), 12.11.2009 10:36

Kvasinky prokvášejí právě ten cukr, takže není žádný rozdíl mezi cukrem z ovoce a cukrem z řepy. všechny ostatní věci a hlavně vůně nevytváří cukr.

Žádné ovoce nemůže být tak sladké, aby ho neprokvasily divoké kvasinky. Hlubokoprokvášející kvasinky je nutné použít tam, kde se cukr přidává, protože divoké by vyšší procento alkoholu zahubilo a cukr by všechen neprokvasil. Dodáním cukru a ušlechtilých kvasinek se získá vyšší koncentrace alkoholu v kvasu a ten dokáže vyluhovat z ovoce více aromatických látek. Vyšší výtěžnost etanolu je příjemná, ale až druhořadá.

      
host - 26.93 (?), 6.11.2009 1:03

Měděný chladič si strč někam.. Kdyby byl tak dobrej, tak proč  je nepoužívají v Pardubicích, kde jsem dělal -na potravinové přípravky?Skleněný a nerezoví je podle tebe špatný. Valachu já dělal skleněný i k vám na Moravu a bez reklamace a ještě si pochvalovali, že nemusí vařit 2x jako dříve..Tu tvou plechovku po tatovi si dej do muzea..Měď je dobrá jen na dóm a nebo víko od kotle, ale né na výstup... Přístroje jsem dělal i u Kavalíra v Sázavě. Přístroje dělám dodnes a táhne mi na 50-sát.Kolik si udělal ty přístrojů?Já dělal i v Semtíně vývoj a servis to si myslím že je dostatečně velká chemička na získání vědomostí a praxe...zarezavac@libimseti.cz

   
host - 99.1 (?), 17.10.2009 15:01

Chtěl by ch se zeptat kde se dá přístroj ná pálení slivovice koupit.. pouze pro domácí potřebu. Děkuju

      
host - 79.139 (?), 19.10.2009 13:48

Ano dá, např. ve vinařských potřebách BS, Trojan, či u výrobce fi Kovoděl Janča. Vystavujete se však nebezpečí, že budete "ohlášen" na Finanční úřad a navštíví vás "celníci" aby vám přístroj zabavili, popřípadě vystalili navíc ještě "pokutu". Stále toto zařízení není povoleno vlastnit, natož na něm "pálit",  i když by to bylo pouze pro vlastní potřebu. Lze sehnat i přístroj od fi Medienka ze Slovenska (tam naše zákony neplatí a tudíž není ani ohlašovací povinnost). Někdy je "destilák" uveden i v "inzerci na webu". Prostě jak přístroj získat si již musíte rozhodnout sám.

Přeji mnoho zdaru při "koupi" i následném "provozu".

Zdravím Tony

         
host - 6.1 (?), 11.11.2009 20:29

zdravím anemáte někdo zkušenosti s objednámím malé palrny z portugalska připojím se rád kezkušenostem je to na cooper-alembic.com

zdravím a sleduji poznatky:)

            
host - 35.122 (?), 12.11.2009 11:42

adresa je správně www.copper-alembic.com/

               
host - 144.178 (?), 3.12.2009 23:01

"Kam s ním" aneb co děláte s ovocnými výpalky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika