Většina příspěvků se týká zpracování menšího množství kvasu k pálení. Také se s tím potýkám a tak vám chci něco přidat. Protože můj objem je asi 15 litrů kvasu tak jsem zjistil, že je lepší pálit v tomto množství víno vyrobené z dané odrůdy než se trápit s kvasem. Jednoduše; založíme víno z toho na co máte chuť a co máte na zahradě nebo donesete z lesa, nechám vykvasit, stáhnu a můžu palit. Můžete mít demižony 10,20 l, atd. Z tohoto objemu získáte 1,5-2 l. Pálenka po druhém pálení velice jemná z čehokoliv. Několik tipů; mimo běžné ovoce taky povidla, jeřabiny, šípek, a doporučuji břízu!!! Velice čistá a jednoduchá práce s výborným výsledkem. Není k zahození mít doma 50 l slivovice, ale takový sortiment v baru?!?!?!