Destilace vína - vínovice



                     
host - 96.121 (?) 
19.2.2015 22:00

pálili sme to iba raz na 25 litrovej kante od mlieka predtím sme palili víno a nestalo sa to palenka bola krištalovo čístá a toto je do biela zamútene víslední destilat mal 50 % a natieklo ho asi 2,5 a ocas bol krištalovo cistí a mal len 40% dakujem treba to palit 2 krát???

  
                     
host - 96.121 (?), 20.2.2015 6:56

Dobrí den mame doma palenicu ktoru sme urobili je z 25l kanti na mlieko a medena rurka je priemer 5mm a cital som dade ze hlinik sa k tomuto učelu nehodí je to pravda? ja som spokojní teče to dobre ale neni malí priemer tej rurky?? a je potrebné miešanie na kantu robit ja som palil tak ze kvas-jablka som vilisoval na tekutí a palil som je to dobre?  a este som sa chcel informovat o tom ci je dobra vec filter na metyl alkohol lebo planujem spravit ze na rurku dam 7 decoví pohár a viecko pripajkujem ma to smysel oplatí sa to lebo neviem velmi dobre ako odchytit metyl alkohol? som začiatočník poradíte mi dakto?? :) dakujem a je potrebné 2 krat prepalovat destilat??

                     
host - 27.159 (?), 21.2.2015 18:37

Takové pokusy jsou už docela nebezpečné, ale je vidět, že metanol je opravdu pověra. Tolik různých aparátů mezi lidima, ani neví jak odebrat předkap a stejně se nikdo neotráví. Růrka 5 mm průměr? Na 25 litrový kotlík? To je docela úlet. Na takový objem bych použil jako přestupní potrubí minimálně pr. 15-20 mm. Malý objem kotle neznamená pidi rúrku. Sebemenší stříkanec kvasu a kotel poletí do nebe s majitelem, bo sa roztrhne za krásné exploze.

Lidi neblbněte, dyž už chcete doma pálit, mrkněte na net, třeba na DESLIKa. A investujte aspoň tu blbou tisícovku za materiál úměrný cílené technologii. Nevyplatí se tady šetřit. 

Hliník je ne moc vhodný, reaguje s kyselinama z kvasu, destilát pak může mít kovovou příchuť. 

Filtr na metanol neexistuje, je to jen pochybná kravina, která vše komplikuje a zhoršuje. Na odebrání předkapu potřebuju dvě věci - hlavu (mozek) a nádobku kerou strčím pod chladič, nebo z kama to kape ten destilát. 

                     
host - 96.121 (?), 25.2.2015 19:29

a ked hustí kvas prelisujem na tekuto?? je bespečne palit?? je riziko víbuchu??

                     
host - 63.13 (?), 27.2.2015 14:02

Tím, že prolisujete kvas, sice odstaníte možnost jeho připálení, ale neodstraníte jeho případné překypění... tj. náhlé vytvoření velkého množství pěny, která může vniknout až do toho chladiče... a když tam máte tak malý průměr "spirály", ta se vám může ucpat a kotlík následkem přetlaku prasknout až explodovat!! No vyberte si sám čemu dáte přednost, je to ve vašich rukou.

                     
host - 96.121 (?), 26.3.2015 19:35

ale ked kupim rurky 15 a budem ohíbat trubky tak sa nezatvoria??? a ako mam urobit špirálu?? s 15 poradte mi dakujem :)

                     
host - 236.138 (?), 27.3.2015 9:12

Pokud se jedná o měděnou trubku, tak se to dělá tak, že se napřed naplní suchou vátinou (obecně velmi jemným pískem), nahřeje autogenem a pak se natočí např. na kmeni vhodného průměru. PŠ

                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 27.3.2015 9:44

Jaká je potřeba ohřátí?

Nestačilo by nahřátí horkovzdušnou pistolí na 400°C? Autogen nemám a potřeboval bych novou spirálu.

                     
host - 96.121 (?), 27.3.2015 18:54

Planujem urobit kvas z kukurice asi 15l... v tej kante ako je to tam s metylom? a dalo bi sa to prepalit 5mm rurkami??? a pení velmi kukuričný kvas?  a prípadne poradíte mi prosím ako na to?? dakujem a je otrebne miešanie??

                     
host - 223.19 (?), 11.9.2021 12:10
Ano. Kukuřičný kvas pění silně. Když už chceš opravdu pálit s chladičem o tak malém průměru dej před něj aspoň delší svislou trubku většího průměru, ideálně nějaky "reaktor" s měděnou drátěnkou která se k takovým účelům prodává. Do nádoby se dávají proti pěnící přípravky nebo aspoň stolní olej aby se tvorba pěny omezila a rozhodně se nechává větší prostor nad hladinou kvasu takže budeš plnit třeba jen do půlky objemu. Druhý problém je, že malý průměr trubek nestihne kondenzát odvést takže se ti zvednou tlaky v soustavě a s posunem tlaku se změní bod varu směsi a tím přijdeš o možnost hlídat správnou teplotu a teploměr ti bude prakticky k prdu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika