Destilace vína - vínovice



j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 51.179 (?)
14.2.2015 16:24

Metylu jste neodchytil nic - ten tam není!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Jeremyna - (7) - 182.79 (?), 17.5.2014 1:22

Já ti odpovím... sice pozdě, ale někdo to bude možná potřebovat...

Já jsem před několika roky pálil vínovici. 5000 litrů jsem tehdy koupil, takže vím o čem píši.

Z 50 litrů pálenicové nádoby (bečka od piva) vyleju první půl litr, teploměr ukazuje (jak který) 79 C, a kořalka teče a teče, až teplota začne stoupat, respektivně stoupne o jeden stupen C vypínam, pak už totž neteče kořalka ale patok.

Ted k tomu vínu... Nikdy nebudeš mít dobrou kořalku ze špatného vína, i kdž budeš přepalovat a přepalovat. Ale je to dobrý základ na likéry.

Totiž dnes páni Vinaři cpou do vína chemikálije, ty pálením nezničíš.


                     
host - 96.121 (?), 14.2.2015 14:16

dobrý den je sa chcem spítat palili sme víno hroznove, a vínovice nateklo 5l z 25l vína vinovica ma 50 percent. ale po 1 dni stmavla na zltú farbu a palili sme iba raz akí je problem s tou farbou neni čira ako som si mislel ale žlta??? co mam robit??? dakujem Duro :(??

                     
host - 96.121 (?), 14.2.2015 14:18

a metylu som odchitil 2,5deci staci to??

                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 51.179 (?), 14.2.2015 16:24

Metylu jste neodchytil nic - ten tam není!

                     
host - 96.121 (?), 17.2.2015 11:55

aha dakujem ale co stou farbou??je to normalne??a ja som dade cítal ya ked s pali vina tak treba odchitit predok 2,5 deci...

                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 51.179 (?), 17.2.2015 13:30

Doporučuje se ochytit "předek" v objemu 1 procenta objemu lutru. Takže z 25 litrů je 2.5 deci akorát. Příčinu zabarvení bych příliš neřešil pokud výsledek je "pitný".

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 17.2.2015 14:57

Jestli vám nehrklo trochu vína do chladiče. Může se to stát, víno při destilaci dost pění.

                     
host - 96.121 (?), 17.2.2015 20:17

dakujem :)

                     
host - 96.121 (?), 19.2.2015 9:14

Dobrí Den prepálili sme hroznove víno a výslední destilat je zakalení ako u vodky.Môžete nam prosím vas poradit v čom je chyba ?? :)

                     
host - 93.77 (?), 19.2.2015 19:33

A kolikrát jste ho pálili, popřípadě na jakém zařízení?!

To co jste napsal je poměrně nedostatečná informace!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika