Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?



host - 1.25 (?)
12.6.2018 17:54
Takže ak si do tejto kolóny dám čistý tekutý kvas z jecmenneho sladu samozrejme bez toho hustého tak výsledný produkt bude bez neziaduceho zapachu. Alebo treba odstrániť tie odkalovace. Ale tie prsty by som tam nechal na reflux. Myslím si to dobre?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
host - 248.117 (?), 29.12.2017 17:23

Zdravím, pro hosta 195.11

měl jsem stejný problém, viz názor výše, vyřezal jsem odkalovač, je to o hodně lepší, ale možná vaše úprava bude ještě lepší.Prosím nemohl byste mi pro inspiraci poslat fotku nynějšího přístroje. Díky a at se daří Roman, romic@tiscali.cz

            
host - 17.250 (?), 27.4.2018 18:01

Sice již je příspěvek hodně starý, rozhodl jsem se ještě zareagovat i pro případné další uživatelé, kteří si pořídí něco podobného co je zde zminované.Odkazy jsou, již sice nefunkční, ale pokusím se sem vložit foto cca. podobné o jaké přístroje se jednalo.Doufám že se nepletu a pamatuji si o jaké přístroje se jednalo, když jsem tento příspěvek četl cca. před půl rokem, kdy byli odkazy ještě funkční. Jedná se o Kolonu s 2 odkalovači, chladič 3m spirála. Chladící prsty na koloně 6 ks, vnitřní reflux, rektifikace. Stačí destilovat jednou diky samoprepalovani. Kolona vyplněna měděnou vlnou, stejná fukce jako pryzmatická tělíska.

Nyní bych chtěl reagovat na problémy s kterými se pravděpodobně uživatel potýkal.

Cituji z prvního přízpěvku.,, Mám problém s tím, že z kolony během pálení do sběrné nádobky jde dost nevonící zápach (prostě jak když se pálí na UA,, Zápach z kolony, jde z důvodů, že již na začátku vám to huklo do měděné vlny.Převážně se jedná o hustou usazeninu, což je i potvrzení dalšího vašeho vyjádření. Citace,,Ještě poznámka, když vyliji odkalovače chvíli po chodu kolony, tak tekutina v nich je samozřejmě horká, ale je čirá s kousky minerály,,

Na takové koloně jsou převážně, pokud je řízená automatem dvě čidla + jeden kontrolní teploměr. Pálí se při teplotě v koloně 84 stupnů přičemž teplota kotle se pohybuje na začátku někde kolem 93 stupnů a na konci kolem 97 stupních. Tato palírna není stavěná na přepalování hustých směsí, ale na mošty a vše tekuté.Pokud se do kotle dostanou husté sedliny které nebyli přefiltrované před pálením spravidla se přichytí na spirálu a znehodnotí výsledný produkt. Při dodržování postupu se s těmito přístroji dá vypalít docela chutná kořalka.


               
host - 1.25 (?), 12.6.2018 17:54
Takže ak si do tejto kolóny dám čistý tekutý kvas z jecmenneho sladu samozrejme bez toho hustého tak výsledný produkt bude bez neziaduceho zapachu. Alebo treba odstrániť tie odkalovace. Ale tie prsty by som tam nechal na reflux. Myslím si to dobre?
                  
host - 59.43 (?), 11.7.2018 6:15
Předelano.

                     
host - 238.190 (?), 24.7.2018 18:23

Předpokládám, za dodržením určitých pravidel se dá i na této kolině vypálit docela chutná pálenka.

Základ řádně vyčištěná kolona před pálením.

Před pálením řádně vylisovat kvas a do kotle jen holá štáva, žádné husté, které se bez mýchání přichytí na spirálu a znehodnotí celou várku.Tak zvaná přibublanina.

Při plnění kolony ponechat místo.Příklad 50 litrů kotel plnit max 44 až 45 litrů to už je opravdu strop.

Co se týče toho ječmene.

Řádně odfiltrovat mouku pokud ten ječmen byl pošrotovaný.

Nejlépe den předem přečerpat z jedné bečky do druhé hustou sedlinu nechat na dně a nechat do druhého dne odstát.Druhý den s bečkou vůbec nehýbat, aby se nerozvýřil sedlí kal a přečerpávat přímo do kotle nejlépe přes plenku.  

                     
host - 12.63 (?), 30.7.2018 15:08

Zdravím, tak toto se mě líbí moc, v jednoduchosti je síla. Co stála rekonstrukce? Jaké jsou zkušenosti? 

                     
host - 52.123 (?), 30.7.2018 22:44
Uprava byla nakladna. Chladic talirovy+trubka+epruveta+viko 14tis Skušenosti jsou také, že z toho teče uplný zázrak. Tak chutna, jemna, ovocitá, plná chuť. Uplna lahoda. Osobne muzu rict ze ani v ofic palenici to neumi tak dobre. Nikdy jsem lepčí produkty neochutnal. Udržba luxus. Chladič je za par minut čisty. Jen me vrta hlavou jestli medene viko a trubka staci jako reakcni clen. U maleho mnozsví co jsem skusil asi jo. Ale co udela 2D u vecího mnozstvi.
                     
host - 19.119 (?), 31.7.2018 11:29

Zdravím,

... kdybyste si tu "mašinu 2D" stavěl sám od začátku, ušetřil byste si fůru starostí... ne vždy tzv. "lepší technika", (zvláště když má původ v Polsku a není-li k tomu podrobný manuál, ani vlastní zkušenosti jak se chová), je to pravé ořechové!! To pak je snad lepší pořídit si něco podobného. viz přiložený obr.(údajně z Laosu...). Pálenkám zdar


                     
mirek36 - (2) - 69.225 (?), 3.8.2018 22:52

Kluci máte zkušenosti s kolonou s dvojitým pláštěm? Poradí někdo jestli do toho investovat nebo shánět něco jiné?


                     
host - 59.43 (?), 8.8.2018 18:32
Kolonu 2plášt jsem pravě upravoval i ja. Zalezi na co to bude. Třeba palit zoxidované vino a dostat jen líh z toho a pak si z toho delat kokteily. Tak jdete do toho. Ale davat do toho ovoce a udelat z toho jen konzumní vodku, je trochu škoda.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika