jak odlákat zmije od obydlí

host - 72.149 (?)
19.11.2012 9:55

Mě uštkla zmije letos v srpnu. Křovinořezem jsem čistil místo podle cesty, pro uložení dřeva. Není pravda, že zmije uteče. Ona se pouze stočí a skryje. Pak buď máte štěstí, že na ni nešlápnete, nebo nesáhnete jako ta turiska letos v tatrách. Štěstí je, že se lidmi neživí, ale pouze se brání, proto při takovémto uštknutí použije jen málo jedu, aby získala čas a utekla a jedn jí zůstal na lov potravy. Když mě kousla, tak jsem byl zabrán do sekání a nejdříve jsem si myslel, že něco odlétlo od křovinořezu. Normálně si na tuto práci beru holínky. Teď jsem měl jen nízké boty. K lékaři jsem nešel. Bolest podobná jako když štípne vosa ale o dost silnější. Ale bolelo to celou noc a ještě druhý den v takových vlnách. To místo je ještě teď ztmavlé a trochu ztvrdlé. Co dělat, aby nebyly na zahradě nevím, ony mají velký akční radius, několik kilometrů, takže se mohou objevit kdykoli. Pokud je to v kraji, kde zmije žijí, pak je nutno s nimi počítat. Uštknutí je skutečně náhoda. Myslím si, že i kdyby zmiji objevil pes a na se proti němu postavila, že by si netroufl.

F.O.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.178 (?), 18.11.2012 20:38

Klidný nemuže být nikdo, hlavně alergici.Řadu let jsem žil v místech kde bylo dost zmijí.Dítě neuštkla žádná možná proto že děti jsou dost hluční.Pozor zejména za slunečného počasí.

host - 72.149 (?), 19.11.2012 9:55

Mě uštkla zmije letos v srpnu. Křovinořezem jsem čistil místo podle cesty, pro uložení dřeva. Není pravda, že zmije uteče. Ona se pouze stočí a skryje. Pak buď máte štěstí, že na ni nešlápnete, nebo nesáhnete jako ta turiska letos v tatrách. Štěstí je, že se lidmi neživí, ale pouze se brání, proto při takovémto uštknutí použije jen málo jedu, aby získala čas a utekla a jedn jí zůstal na lov potravy. Když mě kousla, tak jsem byl zabrán do sekání a nejdříve jsem si myslel, že něco odlétlo od křovinořezu. Normálně si na tuto práci beru holínky. Teď jsem měl jen nízké boty. K lékaři jsem nešel. Bolest podobná jako když štípne vosa ale o dost silnější. Ale bolelo to celou noc a ještě druhý den v takových vlnách. To místo je ještě teď ztmavlé a trochu ztvrdlé. Co dělat, aby nebyly na zahradě nevím, ony mají velký akční radius, několik kilometrů, takže se mohou objevit kdykoli. Pokud je to v kraji, kde zmije žijí, pak je nutno s nimi počítat. Uštknutí je skutečně náhoda. Myslím si, že i kdyby zmiji objevil pes a na se proti němu postavila, že by si netroufl.

F.O.

host - 227.99 (?), 19.11.2012 23:40

Pokud uštkne malé dítě tak z toho nedělejte vědu, dítě rozhodně nestresujte (sebe také ne) ale buďte ostražitá/ý. Riziko není v jedu zmije (ten je slabý) ale z alergické reakce (slabé srdce nebo zejména dýchací obtíže alergiků). Lékaři s tím také nebudou dělat nic jiného než pozorovat zda se alergická reakce nedostaví. Sérum proti uštknutí se používá na jiný druh hadů a obyvkle je v nemocnicích nemají ale posílá se na konkrétní druh jedu z Francie. Ale to by musela být nějaká kobra apod. Alergici ví co si mají píchnout, když je štípně vosa. U zmije to je stejné. Dříve se dávala tuším kalciovka. Dnes určitě něco jiného. Stačí, když budete v rozumné vzdálenosti u obvoďáka.

host - 72.149 (?), 20.11.2012 8:57

Jed zmije není slabý, je podobný jedu chřestýše. Ona ho v takovém případě použije málo-šetří si ho na lov, aby se nažrala. Já protože netrpím alergií tak jsem s tím nikam nešel. Kdyby uštkla manželklu, která oteče když ji štípne komár, tak bych ji vezl nejkratší cestou a hodně rychle.

F.O.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika