Jak se zbavit černoty z ořechů?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 3.10.2008 13:39
Mám podobný problém s rukama i bez kontaktu s ořechy. Tento týden jsem lisoval nakvašené modré hrozny a nevím jestli jsou horší ruce černé nebo modré.
Kombinace mechanických a chemických prostředků sice funguje, ale až tak třetí den. Ty první tři dny se raději příliš neukazuji před neinformovanými lidmi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.130 (?), 11.12.2013 13:31
Také jsem tento podzim měla častokrát černé ruce od ořechů, ale všimla jsem si, že se mi zahojily všechny záděry.
Věřím tomu, že ta šťáva z oplodí je vyléčila a nasbírala jsem si pár do mrazáku, kdyby zase byla potřeba.
Začernání prstů jsem odstranila jedině tak, že jsem prala v ruce a prášek na praní mně ruce vyčistil.
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 11.12.2013 14:36
njn na barvu od ořechového oplodí mám jedinou radu. Barva je částečně rozpustná v tuku avšak do promaštěné kůže proniká pomaleji než do normálně hydratované (neřkuli žíznivě suché). Proto před sběrem a tříděním ořechů je nutné si řádně promastit ruce krémem, nechat vsáknout a zaschnout. Po práci s ořechy si ruce normálně umyji mýdlem co jde smýt a pak natřu tlustě krémem (indulona apod.) Když začne být při delším roztírání a stírání krém lehce pomerančový, setřu přebytek do hadru a jdu dělat jakoukoliv špinavou práci (plení, hrabání se v motoru, oprava jízdního kola,...). Po této práci si ruce normálně umyji mýdlem co jde smýt a pak natřu tlustě krémem (indulona apod.) Když začne být při delším roztírání a stírání krém lehce krémová setřu přebytek a ruce si umyji silněji odmašťujícím prostředkem (solvina, pur na nádobí, prací prášek,...) nebo dělám činnosti, při kterých se tyto prostředky používají (umyji si ručně auto, vytřu podlahu ve slepě,...).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|