Obyčejný rýč vs. Fiskars
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.68 (?), 30.8.2015 20:14
Máte rád věci funkční. Ale to já taky a proto mám tento rýč. Už ho mám hodně dlouho a stále jsem na něm nenašel ani jednu věc, která by byla jen maličko špatná. A jak tady psal už pan doktor, těch dřevěných násad jsem i já polámal dost. Já vůbec netuším, co bych těm rýčům měl vytknout. Jo, kdyby tak i ostatní sloužilo jako tyto výrobky. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 1.9.2015 7:02
Nevím jestli nenalháváte nám i sám sobě. Rýč Xact nemůžete mít dlouho. Násady láme jen diletat. Rýčům, nebo čemukoliv jinému, nemůžete nic vyčítat a ani je chválit, když jste již před drahným časem z jistých důvodů, pověsil zahradničení, či jen zahrádkaření na hřebík.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 15.90 (?), 1.9.2015 10:35
Násady láme jen diletat
To může napsat skutečně jen diletant. Když používáte rýč jen na zrytí záhonku v písčité naplavenině, tak ano, jestliže vyrýváte stromky z jílovice ve školce, pak je spotřeba dřevěných topor velká. Asi nejsem Rambo, neboť kovovou násadu od F. zlomit neumím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 1.9.2015 11:51
Jestli chcete dobývat stromky, tak Homo sapiens sapiens si k tomu opatří wirklich vercajk, který je k tomuto účelu vyroben, to znamená, že musí vydržet i velmi brutální zacházení. Můžete namítnout, že na českém trhu nic takového neni, ale to neni moje chyba. Ocelová násada se opravdu dá zlomit těžko, ale ohnu ji i já a protože moje kalva je vyplněna mozkem, tak to nedělám, používám nástroje s rozumem. Například: nůž ke krájení potravin a ne k šroubování místo šroubováku. Sám ostatně víte, že na každou prkotinu v medicině máte příslušný nástroj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.224 (?), 1.9.2015 12:08
my mame vysoku travu a pekne sa rozrastla. Najhorsie ked odkopavam korene, nejde to dobre ani krompacom. Tie korene tam vytvorily taky nejaky kompozit, ze... poradte nejaky dobry nastroj alebo sposob.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 1.9.2015 22:59
Tak jste ve skutečnosti nic nezlomil. Hahaha
Ano, od doby, co jsem si pořídil rýče F. už topora nelámu.
A i kdyby, tak se tím zdravý člověk u těch několika stromků nechlubí, protože ví, že udělal chybu.
Chybovat je lidské a přiznat chybu čestné. Těch "zdravých", co jen vykřikují svou neomylnost, je tu spousta...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 1.9.2015 15:07
Výroba tlakem upraveného dřeva, které následně naohýbám do takových tvarů jaké potřebuji je asi tak drahá záležitost, jako výroba nože do štěpkovače ve speciální peci. Protože se kouzlit dá se vším, tak se toho využívá ve sloganech k příslušnému druhu zboží, za účelem oblbnutí případného zájemce a navýšení ceny. Jinak je vidět, že rýčem pracujete pouze očima. Můžete se podívat na stránky fy Seymour a všimněte si těch křivostí a rovností u různých druhů tohoto ručního nářadí. Je to firma určitě starší než Fiskars a po prošmejdění netu, zjistíte co dokáže český obchodník. Po podzimní příprapvě půdy, dám vědět, jak se mi osvědčil rýč s plastovou D rukojetí a Obdélnikovou čepelí, pouze za 240Kč.
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.68 (?), 1.9.2015 16:20
Je úplně neuvěřitelné, jak Vás bere jedna firma, která vyrábí také rýče. Prostě se smiřte s tím, že je obrovská spousta lidí, kterým ty výrobky vyhovují, ale taky na ně mají bez problémů peníze. Pokud je nemáte Vy, asi Vám tady moc nepomůžem. Možná bychom ale mohli udělat sbírku. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|