Obyčejný rýč vs. Fiskars
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?) 1.9.2015 16:52
Teď je ještě Stanislave, otázka jestli ta spousta lidí umí rozeznat lopatu od rýče. Jak vidím s jakými znalostmi a dovednostmi opouštějí mladí lidé školy, je mi z toho smutně. A jestli si myslíte, že jsem skoro bezdomovec, brát vám to nebudu. Zrovna tak můj názor na vaši zbírku nářadí z kovošrotu a pokud možno vždy nejméně po šesti kusech, mi nevyvrátíte. Ještě bych vás chtěl požádat o vysvětlení, proč je násada u lopaty prohnutá a proč by měla být taková u rýče.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 248.136 (?), 1.9.2015 19:22
Pane xxx.xxx.147.46, ono to nyní může být také tak, že Fiskars stojí 209,-Kč a Váš jen 240,-Kč a už tady nejsou doby, kdy ten obyčejný stál 180,-Kč a Fiskars 1800,-Kč.
Ad násada k lopatě v té době stála 120,-Kč a ta k rýči jen 61,-Kč. Asi by jste na mne koukal blbě, když bych u srdcovky lopaty měl levnější násadu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 1.9.2015 20:00
No vidíte, že jsem na tu Fiskars láci neskočil. Důvody které mě k tomu vedly zřejmě nikdy nepchopíte. Proč bych měl na vás koukat blbě. Ostatně pamatuji dobu, kdy násada do tahové motyky se kterou se chodilo do řepy a kukuřice, stála 2Kčs. Při převodním kurzu tehdy a teď by to mělo činit pouze 20Kč.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 17.9.2015 17:14
Jestliže neodpovíte na dotaz „Ještě bych vás chtěl požádat o vysvětlení, proč je násada u lopaty prohnutá a proč by měla být taková u rýče.“, Jste prachobyčejný šťoural.
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.224 (?), 1.9.2015 20:54
Oblbovanie hlav je zaruka k uspechu. Minule som v obchode videl profesionalnu zubnu kefku. Ako si profici umyvaju zuby? Ako sa tym zivia, ze si umyju zuby? Ale ludia asi kupia, ved je pre profesionalov! No a ak fiskars svoje testovali z druzice vo vesmire, ci vydrzi ionizacne ziarenie, tak vydrzi aj korene stromov, kamenistu podu... Ale je pravda, ak sa dobre s nou robi, tak je to OK.
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.198 (?), 16.4.2010 14:13
Já rýd mám a nemohu si stěžovat. Proti minulým dvoum je to úplně jiná práce. Je obratnější a člověk se s ním méně nadře. Tuto firmu mám celkem rád, protože od jich mám celkem 4 sekery a dva klíny. Kdo nevyzkoušel štípat pořádné špalky sekerou Fiskars 2400 nepochopí :-) Je to úžasný luxus.
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.140 (?), 16.4.2010 14:39
Zdravím, taky nejsem příznivce různých "značek" ale tchán od nás dostal rýč FISKARS asi před 5 roky. Myslel jsem si že to byla ztráta peněz, ale co by člověk neudělal pro rodinu, že?:-) mezitím jsme postavili dům a spolu s tchánem jsme tam udělali hodně výkopů. Vždycky jsme si donesli Fiskars, lopatu, rýč na začiš´tování výkopů, můj starý kovaný rýč - nakonec jsme se vždycky prali o ten Fiskars. Tchán ho má doposud, bez vážnějšího poškození. Teď jsem dva staré poctivé rýče odepsal a asi si na Vánoce taky nechám přidělit tenhle rýč. Jinak jsme měli ještě půjčenou lopatu od Fiskars - ta mě tolik nepřesvědčila, ale ten rýč je bezkonkurenční.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.92 (?), 16.4.2010 19:04
Dobrý den, rýč je opravdu super lehký, ale nevím, jestli mám tak tvrdou zem, nebo svaly, neboť mně se plech ohnout podařilo. Dá se s ním rýt ale i tak. Slabá žena Jana K.
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.198 (?), 16.4.2010 19:31
To musel být buď zmetek a nebo jste se k němu nechovala právě nejlíp :-) Samozřejmě, že ohnout se dá jakýkoliv rýč, ale je třeba opatrně. Já s ním přesekával kořeny, když jsem vykopával pařezy starých trnek a poměrně hodně jsem taky páčil - tak na hraně a bezproblémů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|