Vadí zelí teplota kolem 0 stupnu celsia?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.170 (?), 14.12.2010 13:01
Kvašenbé to bylo v kuchyni, kde je asi 20st. na zelí s edalo " obložení" ičím neošetřené, a to se zatížilo 2 kg láhví. Špinavé nahoře není, je stejné, jako o 10 cm níž, jen je to stále slizké, se do toho bojím podívat. Ted je to na chledné chodbě, asi max 10 st.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.170 (?), 14.12.2010 13:55
Bezkyslíkové?? I když kvasilo jako vloni? Aspon to tak vypadalo.Šťáva stoupala postupně nahoru, bublinky se tvořily. Ale voní krásně a barva žlutá. nebo jak ji popsat,, prostě k nakousnutí. Nechce s emi věřit. Sliz asi nepůjde vyfotit, že? Ach jo. To mám za to, že jsem koupila první zelí, na ketrý jsem narazila a prý ještě drahý :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 14.12.2010 16:41
Nám se to také jednou stalo, příčinu vidím v zelí. Tenkrát se to stalo všem mým známým, kteří koupili zelí od stejného sedláka jako my. Vyřešili jsme to tak, že jsme koupili nové - jěště bylo k dostání- a naložili do jiného sudu. Pokažené jsme pak stejně vyhodili.
F.O.
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.170 (?), 14.12.2010 16:39
To mám vyhodit hned??? Nemám počkat třeba týden dva, nemůže se něco změnit?? Asi se dá naložit nový, v době není problém, co?
Ale moc díky za všechny rady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 14.12.2010 22:55
Někde jsem se dočetla, že to letní zelí rádo dělá, že se pokazí (sliz, změna barvy...). Ale ať to bylo cokoliv, vyhodila bych to. Elena
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.170 (?), 17.12.2010 21:09
Tak jsem konečně našla odvahu podívat se do sudu a věc se má tak, že šťáva, neboli sliz jde asi někam dolů, nebo se vytrácí.Horních 10 cm je čistý, vonavý, moc dobrý zelí, hlouběji už je to zase lepivý, ne moc, je vidět, že ta štáva, co byla nahoře, se vstřebává. Chutově je super, tak co včil?!! Manžel to zatím vyhazovat nechce. Co to znamená?? Je to jedlý?? Ale fakt je dobrý.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|