Vadí zelí teplota kolem 0 stupnu celsia?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.154 (?), 12.12.2010 18:32, zobrazeno: 33991x
Dobrý den všem, vadí kysanému zelí tahle teplota uskladnění, mám omezené prostory a tak musím improvizovat, hrnec jsem postavil na polystyren a obalil bublinkovým igelitem, nebylo ještě vykvašené, ale po otevření to pěkně voní kysaným, tak asi kvasí, co vy na to Předem všem moc děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.154 (?), 13.12.2010 16:10
Děkuji moc za info, bylo asi částěčně vykvašené, tak snad bude ok.
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 13.12.2010 16:24
My necháváme na chalupě zelí ve sklepě, kde nemrzne, ale teplota v zimě klesne 2-4°C. Zelí musí být dost vykvašené (10-14 dní v teple). My jsme nyní dojedli zbytek zelí naloženého na podzim 2009. Zbytek jsme dali do lahve a lednice, abychom mohli naložit nové. Při nízké teplotě se kvašení prakticky zastaví. Když jsme ho přenesli do tepla zase se rozjelo.
F.O.
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.170 (?), 13.12.2010 16:45
Já mám dotaz jiný. Zelí vykvasilo, asi za 14 dní, podívala jsme se do něj a byl to samej sliz, sopel, táhlo s eto. Voní krásně, barva světlejší. Ale co ten sliz.? Vloni jsme nakládaly své zelí ze zahardy, ale letos jsme sazenice koupily a bylo z toho asi jarní, nenarostlo, mělo světlou barvu a mělo hodně řídký žebra, nebo jak to popsat.Mámča tvrdí, sundat vrstvu, ale já sáhl aspon 10 cm do susu a je to pořád slizký. Ztratí se to?? Vpije?? Manžel to nechce jíst. Zkoušela jsme si udělat pikles, nejdřív sliz byl taky, ale pak se to nějak vytratilo, vsáklo. Ach jo. Díky, Petra
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.21 (?), 13.12.2010 17:23
Ten sliz musíte odstranit, povch dolít převařenou osolenou vodou a mělo by to být O.K.Předpokládám že na povrchu je zelí zakryto ze začátku zelnými listy potom plátýnkem, prkénkem či kamenem.Ten sli se nesmí dostat do zelí ke konzumaci.V jaké je teplotě?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.170 (?), 14.12.2010 13:04
Zapomněla jsem dodat, pod dřevem byl igelit. Jinak odebrta sliz nemůžu, on není nahoře. Vypadá to normálně, ale jak vytáhnu zelí, tak je samej sopel. Je to uvnitř.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|