Vadí zelí teplota kolem 0 stupnu celsia?



host - 128.154 (?)
13.12.2010 16:10

Děkuji moc za info, bylo asi částěčně vykvašené, tak snad bude ok.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 128.154 (?), 12.12.2010 18:32, zobrazeno: 33994x

Dobrý den všem, vadí kysanému zelí tahle teplota uskladnění, mám omezené prostory a tak musím improvizovat, hrnec jsem postavil na polystyren a obalil bublinkovým igelitem, nebylo ještě vykvašené, ale po otevření to pěkně voní kysaným, tak asi kvasí, co vy na to Předem všem moc děkuji.

   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 13.12.2010 6:32

Určitě nevadí, ale mělo by být už z větší části vykvašené.

      
host - 128.154 (?), 13.12.2010 16:10

Děkuji moc za info, bylo asi částěčně vykvašené, tak snad bude ok.

         
host - 72.149 (?), 13.12.2010 16:24

My necháváme na chalupě zelí ve sklepě, kde nemrzne, ale teplota v zimě klesne 2-4°C. Zelí musí být dost vykvašené (10-14 dní v teple). My jsme nyní dojedli zbytek zelí naloženého na podzim 2009. Zbytek jsme dali do lahve a lednice, abychom mohli naložit nové. Při nízké teplotě se kvašení prakticky zastaví. Když jsme ho přenesli do tepla zase se rozjelo.

F.O.

            
host - 57.170 (?), 13.12.2010 16:45

Já mám dotaz jiný. Zelí vykvasilo, asi za 14 dní, podívala jsme se do něj a byl to samej sliz, sopel, táhlo s eto. Voní krásně, barva světlejší. Ale co ten sliz.? Vloni jsme nakládaly své zelí ze zahardy, ale letos jsme sazenice koupily a bylo z toho asi jarní, nenarostlo, mělo světlou barvu a mělo hodně řídký žebra, nebo jak to popsat.Mámča tvrdí, sundat vrstvu, ale já sáhl aspon 10 cm do susu a je to pořád slizký. Ztratí se to?? Vpije?? Manžel to nechce jíst. Zkoušela jsme si udělat pikles, nejdřív sliz byl taky, ale pak se to nějak vytratilo, vsáklo. Ach jo. Díky,  Petra

               
host - 91.21 (?), 13.12.2010 17:23

Ten sliz musíte odstranit, povch dolít převařenou osolenou vodou a mělo by to být O.K.Předpokládám že na povrchu je zelí zakryto ze začátku zelnými listy potom plátýnkem, prkénkem či kamenem.Ten sli se nesmí dostat do zelí ke konzumaci.V jaké je teplotě?

                  
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 13.12.2010 17:38
Dobrý večer. Zkažené zelí musíte vybrat až do zdravé vrstvy, lépe s trochou rezervy. Kdysi jsem slyšela, že je dobré vykvašené zelí zakrýt velkým igelitovým sáčkem naplněným vodou. Od té doby to tak dělám. Odebrané zelí urovnám, zakryji plátnem a položím dvojitý mikrotenový s vodou. Dost možná, že je tam to plátno i navíc. Povrch totiž není nikdy oklihlý. Po odebrání zelí doliji slanou vodu, zakryji a prkénko ani kámen už nepoužívám. Jen si sáčky s vodou neprotrhnout na podlahu! MH
                     
host - 57.170 (?), 14.12.2010 13:04

Zapomněla jsem dodat, pod dřevem byl igelit. Jinak odebrta sliz nemůžu, on není nahoře. Vypadá to normálně, ale jak vytáhnu zelí, tak je samej sopel. Je to uvnitř.

                     
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 46.21 (?), 14.12.2010 13:21

Podporuji názor pana PP a dala bych to slepicím .

               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 14.12.2010 6:32

Jestli je sliz i dole ve hmotě, asi se kvašení zvrhlo ve slizovité. Pokud je to poživatelné, kyselé můžete to sníst ale asi by mi to taky nechutnalo. Jestli máte slepice, hoďte to slepicím, pochutnají si. Kvašeno asi bylo v teple, nebo nedodržena čistota.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika