Streptokoky v jogurtu
|
|
 |
 |
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?) 20.12.2019 10:31
My na to takhle vedecky nejdeme, Jogurtova kultura se da pouzit az 6x, obsah nestudujeme, kupuljeme kulturu reckeho jogurtu, je jemnejsi nez bulharsky. On je rozdil i v mliku, nastesti mame pobliz farmu s nejlepsima kravama tzv. Jersey. Z marketu bych dneska uz mliko nepozrel.
Je zajimave ze jine mleko, resp. jiny jogurt je z venkovniho paseni a jiny z ustajeneho krmeni. Z ustajeneho je jogurt pevnejsi, z pastvy trochu ridsi. Zacali jsme se 3 litry tydne, pak 6, pak 15 za 14 dni a deska bereme 22,5 litru za 14 dni a to jsme na to de facto dva.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 15.12.2019 18:29
My si vyrabime jogurty, taky ruzne syry, treba hermeliny, camemberty, farmare a haloumi. Podle tohohle linku toho asi moc neudelate, protoze bakterie pri teplote nad 45 stupnu znicite. Taky mam dojem ze prazdnou sklenici v mikrovlnce neohrejete, nevim, nemame.
Jogurty se muzou delat z jogurtove kultury, nebo prostym pridanim jogurtu. Ty bakterie jsou jakymsi stavebnim materialem.
Jinak pro samovyrobce mlecnych produktu vrele doporucuju FB skupinu Vyroba syra, kde je spousta receptu, navodu, da se tam i vsecko nakoupit. Prvnich par dni budete koukat co lidi umi a pak se do toho taky date. Chce to je zdroj kvalitniho mleka nejlepe z farmy
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 20.12.2019 10:31
My na to takhle vedecky nejdeme, Jogurtova kultura se da pouzit az 6x, obsah nestudujeme, kupuljeme kulturu reckeho jogurtu, je jemnejsi nez bulharsky. On je rozdil i v mliku, nastesti mame pobliz farmu s nejlepsima kravama tzv. Jersey. Z marketu bych dneska uz mliko nepozrel.
Je zajimave ze jine mleko, resp. jiny jogurt je z venkovniho paseni a jiny z ustajeneho krmeni. Z ustajeneho je jogurt pevnejsi, z pastvy trochu ridsi. Zacali jsme se 3 litry tydne, pak 6, pak 15 za 14 dni a deska bereme 22,5 litru za 14 dni a to jsme na to de facto dva.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 15.12.2019 18:10
V dobách, kdy lidé byli ještě primitivní a hloupí, to je před cca 50 lety, učili se děti ve školách, že tyto bakterie, jejich kmeny, jsou základem mlékařské jogurtové kultury. JG
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 20.12.2019 17:30
Taky jsem ve škole nedával pozor (jiný předmět, ČJ) a cítím potřebu se za hrubku ve svém předchozím příspěvku omluvit.
Jogurt v minulém režimu byl výrobně a technologicky náročný a tím drahý výrobek. Po revoluci se hledaly cesty ke zlevnění. Přestala platit norma pro jogurt a toto pojmenování se zavedlo i pro jiné, moderní, mléčné výrobky. JG
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4605) - 38.136 (?), 20.12.2019 19:59
Streptokoků je mnoho druhů, ne jen ten beta-hemolytický, patogenní. Jogurt, kysané zelí, kefír (obsahuje navíc i kvasinky) jsou požehnáním pro naše nevhodnou stravou vybydlené střevo. Zbavili jsme se střevních parazitů, např. červů, a co se stalo? Imuntní systém nemá co likvidovat, vlastně nemá do čeho šťouchnou, a tak zkouší, co likvidovat ve vlastním zdravém těle. Střevní záněty, ekzémy, astma, alergie... To je ten důsledek.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|