No já to dělám takto:
Na 10 kg zelí se smíchá 15-20 dkg soli,30 dkg cukru ( pokud má někdo rači sladdčí, ale já dávám 5x kávová lžíčka a je to super) , , balíček drceného kmínu , 60 dkg cibule , na plátky nakrájený křen a 2 jablka rozkrájená na čtvrtky.
Zelí nastrouhat prosypat výše uvedenou směsí a nechat odležet cca 1 hodinu ve vaničce ,potom rukou napěchovat do kameňáku tak aby bylo ponořené- zatížit nebo zapřít plátem ze dřeva nebo novoduru a nechat v teple vykvasit cca 3-4 týdny
Akorát právě ho tam mám 4 týdny a jak jsem ho doléval nychytanou šťávou z prvního kvašení , tak se mi zdá že mi na povrchu nějak zešlemovatěla a tak uvažuju jesi to už nemám nacpat do sklenic.
Stalo se to už někomu? Jak dlouho ho můžu nechat?
Jinak lahodné je a dobré.
J.D