Zena a pila - poradi nekdo?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
ronyx - (15) - 3.246 (?), 19.9.2014 10:28
Vyvětvovací pilu Florabest z LIDLu mám už přes 2 roky a zatím bez poruch a moje spokojenost. Jediné, co bych jí vytknul, je lišta v ose tyče - při max. výsuvu si díky tomu člověk větve ve větší výšce řeže doslova nad hlavou, což není příjemné a ani moc bezpečné. Jinak nepoužívám eko mazací olej na řetěz - mám stroje docela rád.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.74 (?), 21.5.2014 11:53
V Mountfieldu bych nekoupil ani šroubek.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.149 (?), 29.5.2014 10:16
kde jsou ty časy kdy se pily prodávaly jen na "průkaz" obsluhy... 20 starých švestek, jedna elektrická pila a laik - už je jedno jeslti žena nebo muž, nebezpečná kombinace... moje doporučení - raději zaplatit profesionála na pořádný a odborný prořez a nadále se o sad starat
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?), 29.5.2014 19:07
Co jsem četl statistiky lesnických portálů, tak pracovní úrazy, ale i smrtelné s motorovou pilou díky harvestorům ubyly. Více úrazů a smrťáků v lesnictví bylo a je spíše v těžbě dřeva při práci se dřevem a nečekané vymrštění kmene na obsluhu při práci (práce v polomu, zakopnutí při ústupu pádu stromu, pád stromu zpět, svahy,překážky, kameny,klimatické podmínky atd.).
Pracovní a smrtelné úrazy, jako je převrácení traktoru při přibližování, tam se čísla moc nezměnily.
Bohužel i já jsem před osmi lety díky nečekanému vymrštění kmene s téměř 12 letou praxí skončil na operačním sále.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.136 (?), 29.5.2014 23:21
No to máte tak, 12 ročná prax je dobrá vec ktorá sa nedá naučiť ani na nete ani vyčítať z kníh. To sa dá jedine získať prácou. Je super mať v ruke pracovné postupy a rutinne ovládať svoj stroj a správne čítať napružené drevo a mať odhad pri spiľovaní. Ale musíte mať ďalší veľmi veľmi dôležitý aspekt a tým je šťastie.
Ja som robil 5rokov výhradne palivové drevo odhadom 200m ročne a sám. Všetcia mi hovorili že je to nebezpečné, že sa mi môže stať to a ono. Ano je to zčasti pravda. Ale nebezpečné je aj prechádzať po priechode pre chodcov v plnej premávke. V lese sa mi nič nestalo za celú dobu. Pretože viem čo si môžem dovoliť a na čo už nemám a mal som aj to pracovné šťastie ktoré vás opustilo pri práci v polome a mňa v strede mesta keď som sa ponáhľal v zime pri náladí na autobus a tiež som skončil na operačnom sále a chirurg krútil hlavou - že úplne zbytočná zlomenina. Tak stalo sa. Niekomu sa stane v Tatrách na lyžovačke, niekomu pri práci v lese. Jednoducho nemusíte urobiť žiadnu vedomú chybu a stane sa pretože potrebujete aj to pracovné alebo iné životné šťastie pri každej činnosti aj pri tej ktorú dokonale ovládate. Kategória ľudí čo robia to čo nevedia je o inom a tým ani to šťastie nepomôže.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 30.5.2014 6:37
Historie zná tisíce příběhů Pat a Matů. Nemohli bychom si namazat chléb, protože se nožem někdo zranil, auta by stála, protože při vjezdu do brány je někdo převrátil na střechu a teleskopickou pilou si může někdo uřezat větev nad hlavou a čekat až uvidí hvězdičky. Zahrádkář musí umět ovládat různé nástroje a přitom není ve všem dokonalý profesionál, stačí u práce přemýšlet, proto je zahrádkář a kutil, který si nemusí na všechno najímat lidi.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|