Solo 656 - Hq 359 - Jonsered 2156

host - 11.107 (?)
18.2.2010 20:02

Aha, takže by mohlo stačit nastudovat "nové tvary", aby člověk věděl oč jde. Tak jo, snad se s tím nějak poperu. Díky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 4.43 (?), 27.1.2010 9:57

No takže to dopadlo jako vždycky. Pan Radek pomluvil HQ a pochválí cokoliv jiného, a neopomene předhodit Stihlku. Pan J.S. předloží spoustu dat aby objektivně mohl říci, že Dolmar je lepší. Ale jestli si pán vybral si nejsem jistý.

Ostatně pane Radku rád bych vás viděl při práci s HQ také dělám, ale nikdy se mi nestalo abych si jí vynul pásmem nebo kombi klíčem. Navíc její ergonomie mi přijde pro mne nejpříhodnější. Máteli ruce zkroucené jinak nenuť te se sní dělat může te si vybrat přece něco jiného.

M.

P.S. Vážený pane pokud chcete poradit, přikláním se k HQ 359. ale nejlepší bude, když pudete a pili si vemete do ruky a sám si posoudíte jak vám "sednou".

host - 204.249 (?), 27.1.2010 10:23
Vybral jsem si nakonec Husqvarnu 359 a max. zatím spokojen. Přijde mi tak akorát a hlavně všestraná jak na probírku, na těžbu i na palivo. Měl jsem v ruce všechny pily, ale mě osobně vyhovovala nejvíc tato. U jonsereda mi celkem vadilo, že ta přední rukojet je rovná není v úhlu jako u husqvarny. Je to sice banalita, ale já před tím měl husqvarnu a jak sem chutnul do ruky jonsereda tak mi to připadlo takové divné, ale to byl prní pocit co sem ji vzal. Měl jsem i solo ta nebyla špatná ta mi dobře seděla v rukách, ale servisní místo od mého bydliště je vzdáleno asi 40km. Tak nakonec zvítězila husqvarna. Myslím si, ale že všechny značky těchto pil jsou na úrovni a záleži na člověku co mu víc sedí a taky jak daleko je prodejna od místa bydliště.

host - 11.107 (?), 17.2.2010 19:17

Mohl by mi zde prosím někdo napsat v čem tkví snížení výkonu o pily SOLO 651 SP proti 651? Na podled a kromě barvy bočního krytu se mi zdají úlně ale úlně stejné. Dále bych se chtěl dozvědět z jakého důvodu mají obě pily SOLO 651 dva pístní kroužky a pily 656 jen jeden. Je to jen jiným datumem vývoje a výroby, nebo je v tom něco jiného? Kdo něco podstatného víte odpovězte mi prosím. Třeba pánové Radek nebo Kohoutek. Ten myslím Solo dokonce vlastní. Nebo kdokoli kdo má seriózní info. Děkuji.

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 18.2.2010 17:15

Na mne působí 651 živěji nežli 656,ale podle počtu kroužků by to mělo být naopak, ale porovnával jsem pouze dva kusy pil.Je to pouze můj názor (pro mne je tedy nam.1, 651). Co se týče provedení SP, tak pokud mohu důvěřovat prodejci, měl by kromě jiného válce, také mít méně kvalitní řeznou soupravu, (levnější lištu). Jinak si myslím, že 651 je dosti dobrá pila, jak provedením, tak cenou.

Jak je to s tím počtem kroužků a proč se konstruktéři takto rozhodli, je na akademickou debatu, kterou by snad vyjasnil Radek B.Diskutovali jsme o tom spolu a nějak si nepamatuji výsledek.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 17.2.2010 21:53

Pane M., nevšiml jsem si jakékoliv pomluvy, napsal jsem pouze a dnes mám již ověřeno, že ne jen svůj názor, zkušenost a pocity z práce s modelem HQ 575 XP!  Nechtěné vypínání není zapříčiněno "jinak zkroucenýma" rukama a není to jen můj "dojem", ono na krájení pár metrů paliva pásmo, kombík, klíny a další příslušenství opravdu na opasku nepotřebujete, to máte pravdu. Ale práce v mýťáku není krájení polen. STIHLku jsem nepředhodil jen já, ale mně zase přijde její ergonomie pro mne nejpříhodnější, víte on  zvyk je železná košile a je zajímavé pozorovat jak někteří zapřísáhlí Husqvarňáci náhle objevují jiné značky a naopak. Čím to asi bude? No každý jsme jiný a máme jiné pracovní návyky, ale přenášet pilu odtaženou od těla čtvrt metru, ubere sílu každému. 

host - 11.107 (?), 18.2.2010 18:23

Děkuji za informace okolo 651. Je to asi problém nějak přesněji zjistit jak to vlastně je. Informace o počtech kroužků na stránkách Solo už nejsou, jinde ještě jsou a stále s tím, že 656 má jeden a 651 dva. Ohledně rozdílu u pil označených SP jsem zase dostal informaci, že jde o uměle snížený výkon, který "dělá" zapalování. Pan J.S píše o jiném válci. Taky je to možné a mě to připadá i pravděpodobnější. Štve mě, že informace jsou od odborníků rozporuplné a pravdu má ten, kterého se právě ptáte. Co nadělám, nic. Ještě jednou díky.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.199 (?), 18.2.2010 18:53
Jakou by mělo logiku snižovat výkon zapalováním? SP, farm modely jsou levnější - méně výkonnější, ale pro farm plně vyhovující alternativou. V případě stejných dílů a pouhým snížením výkonu by výrobce nižší cenou nic nezískal, ale naopak. Už jsem Vám to psal nová řada 651 656 a pod. má 1 kroužek. Např. na solousa je starší řada 651 se 2 kroužky.

host - 11.107 (?), 18.2.2010 19:31

Jo jo, pochopil jsem a vaše zdůvodnění jsou logická. Jen jsem vás asi špatně pochopil ve vašem prvním příspěvku. Vysvětlil jsem si to tak, že si nejste jistý ohledně těch počtů kroužků na té které pile. Za to se omlouvám. Znamená to ale, že když půjdu do obchodu pro 651 nemám šanci poznat, co v pile je. Snad podle data výroby? Podle výrobního čísla? Kdo ví. Chtěl bych pilu se dvěma kruhy, ale nechci se zde pouštět do debat proč a nač. Jen to prosím respektujte a pokud mi můžete poradit jak na to, budu rád.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.96 (?), 18.2.2010 19:47
Nemusíte se obávat, nová řada Solo je i vzhledově značně odlišná. Např. spony na krytu motoru a pod.

host - 11.107 (?), 18.2.2010 20:02

Aha, takže by mohlo stačit nastudovat "nové tvary", aby člověk věděl oč jde. Tak jo, snad se s tím nějak poperu. Díky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz