Prosim o pomoc pri vybere mot. pily



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?) 
26.6.2010 21:23

To je právě ten háček. Jaké to je měřítko porovnání?... Určitě budete spokojen, že pilu nastartujete, že bude řezat. Ale když se svezete poprvé v autě, tak těžko posoudíte, jaký pocit z jízdy a komfort při jízdě bude při svezení v jiném autě. Tím chci jen naznačit, že takové hodnocení je časté a od lidí, kteří s pilou mají pramálo zkušeností. Chce to napsat hodnocení po nařezání 200 a více metrů dřeva a to řezání bude stylem několik nádrží v kuse bez ohledu na dřevo a počasí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 83.95 (?), 26.6.2010 23:31
To je mi jasne :-) Chcem skor popisovat moje skusenosti. Kedze z motormi (nie sice takymito) Uz nejake skusenosti mam, budem snad vediet popist kultivovanost chodu, spotrebu, skratka funkcionalitu. Sice urcite nie ako profesional pilcik ci servisak. Chcem to popisovat systemom " rezal som to a to drevo, s takym a takym priemerom v danych podmienkach a moje pocity a poznatky z tejto cinnosti. :-) Nie nejake porovnania s inymi pilami (to by som sa neodvazil, kedze ziadne skusenosti nemam). No a na vas by bolo na zaklade popisanych dejov, aspon zhruba urcit preco sa stroj chova tak ako sa chova atd... :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 83.95 (?), 27.6.2010 0:31
A este jedna otazka, sice nekoresponduje velmi s tymto vlaknom, ale ako pre zaciatocnika... a nechcem zakladat vlakno nove. Takze... Po precitani si viacerych rad navodov atd atd o udrzbe Mot. pily a retaze, som vyrozumel, ze je lepsie ostrit retaz rucne pilnikom. Videl som nazivo aj na nete pilniky s nejakou vodiacou listou. Ja 30 stupnovy uhol neudrzim ani nahodou a princip pouzitia tej listy k piniku je mi zahadou. Mohol by niekto prilepit aspon foto ako sa to ma pouzivat?? :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.83 (?), 27.6.2010 7:45
Na youtube jsem dříve vložil video ostření pod Jurahell. Jinak zkušenost s momenťákem je zřejmě ještě málo, aby jste pochopil, že to platí i u pil a pod. také.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 125.217 (?), 27.6.2010 9:52
Rozumiem :-) Mate pravdu :-), ale niekedy je skratka nutne snazit sa upliest z hovna bic :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 40.230 (?), 20.7.2010 19:30

Konecne som sa dostal k napisaniu prvych dojmov s novej pily :-) ZAsielka prisla, dopravca pockal kym som vybalil a kontroloval. Pila prisla samozrejme rozobrana, v baleni lista 40cm, retaz, kluc na sviecky+srobovak+utahovak na retaz, navod, trsoak zle zostaveny okruhly pilnik na retaz. Zaujimave je, ze motorova cast uz smrdela za spalenym benzinom. Zda sa, ze ju uz skusali, alebo sa jedna o kus, ktory niekto vratil po prvom odskusani. Na liste ziadne znaky pouzitia. Pilu som zlozil, skontroloval sviecku (zaolejovana a smrdela po benzine). Retaz som napol podla vasich rad. Dalsi den som bezal na benzinku kupil benzin, u mojho predajcu auto suciastok som kupil olej do motora a retazovy olej (motorovy - Divinol Zveitaktol FF - norma Husqvarna 242, Retazovy Divinol H.) Namiesal v pomere 1:40 nalial do pily a siel vyskusat. Podla navodu vypnuty spinac, vytiahnuty sytic, trikrat naprazdno, zapol spinac na prvy trh pila naskocila a vrcala ;-). Kedze som nemal k dispozicii surove drevo, musel som skusat na stavebnom dreve, teda stare krovy zo strechy. Asi stostyridsat rezov v suchych asi 20cm hranoloch, vyskusal som aj hrubsie asi 40cm hranoly. Jasne, ze som skrtol aj o klinec, ale iba raz, po kontrole retaze mam jeden zub nacaty :-( Pila sla do rezu pekne, netlacil som na nu nechal som ju volne vlastnou vahou rezat, bez nejakych mne podozrivych veci. Pri konci prvej nadrzky (0.5litra) sa sem tam zakuckala, ale to pripisujem nedostatku benzinu. Olejova nadrzka ma 0.3l a vydrzala dve nadrzky benzinu. Jedine co ma troska serie, je, ze olej na mazanie retaze kvapka aj ked pila stoji bezpracne na zemi. Asi nejaka vada, uvidime ked zavolam na servis. Pri konci druhej nadrze sa zacali diat zaujimave veci. Ked som sklonil pilu za jazdy celom k zemi, zacala naberat otacky (bez zataze v dreve). Zlakol som sa a hned vypol. Nechal oddychnut, a na prvy sup nastartoval. Este chvilu rezal ked sa zasa pri skloneni zacali dvihat otacky. Pilu som odstavil. Po prichode kamarata, ktory sa naozaj vyzna, som mu pilu predviedol co robi. Vzal maly srobovak, potocil s nastavenim, pila zacal naprazdno tocit tie naozajstne otacky ktore by mala mat, prehlasil, ze teraz je to ok. :-) Do nastavenia karburatora ale nezasahoval. To mi hned povedal, ze by bol problem s reklamaciou. Takze zatial o pile tolko. Odvtedy pila stoji, nemam co rezat :-) A do starych tramov sa mi nechce, hlavne nie v tychto horucavach. :-) Stale vsak z nej tecie olej. Po ocisteni pily sa mi zda, ze tecie okolo nastavovacej skrutky na prietok oleja na retaz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 2.231 (?), 20.7.2010 21:14

Ej ja by som vás teda potreboval, mám čo rezať a nestíham. A nie sú to staré trámy nadievané klincami a gramblami. A v lese je pod stromami príjemne - ak netreba robiť. Možno by tá vaša mašina v cerine a dubine prežila aj koniec záruky. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 40.230 (?), 21.7.2010 10:34
A ta cerina a dubina je kde?? :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 173.225 (?), 21.7.2010 17:59

No u nás na západe skoro všade do výšky cca 600m. A máme tu v nižších polohách aj čisté ceriny. Radosť prejsť sa po takej hore.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 40.230 (?), 21.7.2010 20:24

Jaj ja som myslel tie, co treba rezat :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Topný kabel4.7.2024
Topný kabel3.7.2024
Topný kabel2.7.2024
Svislá odpadní roura 75mm27.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm25.6.2024
Srovnávačka MS 30025.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika