Prosim o pomoc pri vybere mot. pily



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?) 
18.6.2010 22:20

V podstatě když si porovnáte ještě Hecht, tak zjistíte dost velkou podobnost. Hecht má právě gumové tlumiče, tak protože jsou to velmi podobné pily jsem si to tak zapamatoval. U KS 350B jsou 3 tlumiče vibrací. V tom odkazu co jsem Vám dal na KS 350B je o pohonné směsi uvedeno dost podstatného.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 72.137 (?), 18.6.2010 22:47
Velmi pekne dakujem :-) Ak este mate troska casu, napiste mi co si o tejto Gude KS350b myslite :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.155 (?), 19.6.2010 9:27
Vcelku Vám pilu doporučím z těchto důvodů: cena v limitu, záruka, málo zkušeností s pilou = nízký výkon je vhodnější a nevadí v tom, na co bude pila používaná, nízká cena je výhoda při možné ztrátě pily při stanování, nebo poškození jinou osobou, snadná kompatibilita lišty a řetězů, na další ND se zeptejte u prodejce.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 103.129 (?), 19.6.2010 19:08
Velmi pekne dakujem za nazor. Prave taketo doporucenie som potreboval (nemam na mysli ci bolo alebo nebolo kladne) od skuseneho cloveka. Vacsina vasich odporucani sa zhoduje s mojimi predpokladmi voci tejto pile :-) Preto si ju onedlho kupim :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 19.6.2010 20:46

Hlavně si v klidu přečtěte návod a řezat začněte od nejjednodušších řezů, kdy se můžete dokonale s obsluhou pily seznámit. Začátečníci většinou začnou složitým řezáním, např. kácením a mají dost problémů se situací, která nastane a ještě k tomu mají zvládat obsluhu pily. To není správné a zvyšuje to nebezpečí nepředvídaných situací, které končí většinou nepříjemně. V takové situaci navíc snižují otáčky motoru, neboť mají obavy, co se stane. Tím ale dojde ke snížení řezného výkonu, pila skáče v řezu a za moc to nestojí.  Pilu držte pevně, ale ne křečovitě. Já pilu držím relativně volně a dle potřeby - podle toho co řežu a jak řežu(už podvědomě) ji držím pevněji a zase volněji. Značně to šetří energii a snižuje únavu. Když pracujete pod vypětím, tak se unavíte daleko dříve. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 19.6.2010 23:00

Zásahy motorovou pilou do ovocných stromů příliš nedoporučuju. Samozřejmě pokud víte co děláte, máte zkušenosti či nastudovanou odbornou literaturu (trojitý řez, řez na větevní kroužek, úhel zmlazování, případné přeroubování pahýlů..) bude to i s motorovkou OK.

Nechci Vás podceňovat, ale už jsem viděl mnoho stromů zmlazených motorovkou...

U nás v sadu se motorovka používá pouze ke kácení. Ve starých pásových výsadbách používáme pilky ocasky, nebo klasickou obloukovou Pilanu s otočným listem.

Pokud se jedná o větší stromy, kde budete řezat ze žebříku, bude práce s 6kg vibrujícím monstrem dost nebezpečná. Já při řezu v větších stromů používám ocasku, kterou můžu kdykoliv dát do pouzdra a volně se pohybovat v koruně.

Při výrobě dřeva na táborák strávíte víc času přípravou a údržbou, než kdybyste si to nařezal ručně. Musíte mít vždy ostrý řetěz, mazací olej čerstvou namíchanou směs benzínu s olejem...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 89.13 (?), 20.6.2010 10:16
Bohuzial, na ten rez budem mat iba velmi malo casu, preto potrebujem motorovku. Tie stromy su uz velmi velmi stare (okolo 35rokov) a asi 15 rokov zanedbavane. Je to hop alebo trop ked prezije bude dobre ak nie vyrubu sa a nasadia nove. Vela z nich je (hlavne slivky a marhule) podla mna napadnute hubovymi ochoreniami, takze je to len pokus o ozdravenie, ak vyjde bude dobre. Bude to skratka brutalny zasah :-) A v tomto pripade je na to vhodna skor motorovka :-) No a na ten taborak, tohoto roku chcem postavit kuzelovu hlinenu pec (troska experimantalnej archeologie :-) a na jej vypalenie budem potrebovat dost vela dreva, navyse chcem byt vonku asi dva tyzdne a kedze hlasia dazdive leto ...... :-) Je pre mna vyhodnejsie den dva sa venovat priprave hromady dreva a potom uz len prikladat :-) Aby vobec v peci nevyhaslo. :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 89.13 (?), 20.6.2010 10:24
To je mi jasne :-) Mienil som najprv skusat naozaj od jednoduchych veci, zvyknut si na pilu. Este Vas poprosim o jednu radu. V navode nie je nic o zabehu motora. Ako by som mal postupovat??? Viem ze s touto pilou asi osobnu skusenost nemate. Ide mi o pomer mixu, ako dlho ju zabiehat a akym sposobom. Teda vseobecne podmienky zabehu u tychto kubatur a vykonov :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 20.6.2010 13:20

Osobní zkušenost, jako majitele pily ne, ale nejen tento model se mi dostal na seřízení, nebo posouzení závady. Tyto pily (alespoň co jsem se já setkal s několika kusy různých modelů) mají základní nastavení karburátoru. To znamená, že je třeba dle instrukcí při prodeji později karburátor seřídit. Většinou na záběh stačí 10-15 nádržek, dle zatížení pily. Pohonnou směs Vám doporučí při prodeji a dle informace o této pile - viz odkaz - to bude značkový olej + natural v poměru 1:40-1:50, možná že v záběhu doporučí více oleje. Každý záběh je třeba provést tak, aby se motor stačil chladit, byl velmi dobře mazán(kvalitně, neznamená to, že hodně oleje M2T je dobré mazání), nesmí se přetáčet bez zátěže - stále ostrý řetěz, jako vždy. Delší řezy je vhodné přerušovat a pokračovat v řezu slabším, potom zase vyšší zátěž. Motor po delší zátěži hned nevypínejte a nechte jej chvilku běžet na volnoběh. zabráníte tím kumulaci teploty a poškození - deformaci - plastových dílů. Na řetěz kvalitní olej, který bude čistý a nevyjetý. Tím se odpory sníží a tím také zátěž motoru.Ňapnutí řetězu pravidelně kontrolujte, zpočátku více a také zpočátku nastavte mazání na vyšší dávku. Řeže se vždy s plným plynem, výjimky naučí praxe. Je to např odřezání slabých větví, kdy stačí jen lehce přidat, nebo přesné řezy, kdy je třeba nasadit lištu co nejpřesněji s přesným dořezem, aby se nepoškodila podložka, jiná větev a pod.     

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 113.7 (?), 21.6.2010 13:56
:-) Dakujem za informacie. Mix podla papieroveho aj PDF navodu ma byt 1:25, podla servis doporuceni 1:40 a 1:50. Ak sa po kupe pily nedovolam na servisne stredisko a nepotvrdia mi nizsie pomery, tak mienim zacat pri zabehu prve 4 az 5 nadrzi mixovat 1:25 a dalsie do tych 15 nadrzi v pomere 1:40, potom prejdem na mix 1:50. Chcem pouzivat olej Castrol pre motorove pily a benal N95 od Shellu. Dufam ze tym nic nepo... riem :-) Nedavno som v Metre videl a drzal v rukech (nenastartovanu) pilu NAC. Podla papierov by to mali vyrabat poliaci. Zvonka to vyzera ako starsie pily, ktore som vidaval asi pred 20timi rokmi u pilcikov v lese. Ma to 2.2Kw, listu 45cm, a podla toho co sa mi podarilo pod plastmi zazriet teiz celokovovy motor. Cena s DPH bola 118e. Poznate tuto znacku ?? Na Sk nete som o nej vela nenasiel, teda vlastne nic. Google mi nieco nasiel v polsku,teda servis asi bude problematicky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Topný kabel4.7.2024
Topný kabel3.7.2024
Topný kabel2.7.2024
Svislá odpadní roura 75mm27.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm25.6.2024
Srovnávačka MS 30025.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika