Pila Stihl 211

host - 11.107 (?)
23.9.2008 15:45

Ne, to bych si pamatoval.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 11.107 (?), 23.9.2008 15:45

Ne, to bych si pamatoval.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.9.2008 16:16

To je škoda, máte někdy docela dobré připomínky a příspěvky.

R.

host - 98.208 (?), 25.9.2008 16:12

S tím nemám problém, jako strojař slyším často i "trávu růst"..

Dost se někdy bavím pročítáním zdejších názorů "budu topit dřevem, mám si rovnou koupit profi pilu nebo bude stačit farmářka?"  Hlavně aby to mělo kovovej kártr a stálo to co nejmíň. Tak vždycky přemýšlím, kolik desítek metrů ročně se dotyčný chystá řezat. Analogie se situací, kdy motocyklista nejprve chvíli jezdí na slabší kubatuře a teprve až "vyspěje" koupí si litrovou kubaturu zvící 150 a více koní není úplně zcestná. Zkušení dřevorubci se jen pousmějí, páč vědí svoje.

host - 2.155 (?), 25.9.2008 20:08

tzn. že když někdo vlastní Octávii, za pár let by měl jezdit do práce v Scanii R124L 400 Topline?

host - 98.208 (?), 26.9.2008 9:52

Ne, ale třeba tankem T 72 s řízením palby Galileo...

Nezlobte se, ale vtipnosti typu "hodinky a holínky-obojí se natahuje" si nechte na večer do krčmy, tam se tomu budou jistě smát

host - 2.155 (?), 28.9.2008 21:11

třeba sa p. 2.155 večer do hospody nechtělo, anebo chtěl diskusi jenom trochu odlehčit, takže proč hned prudit :-)... holinky jo, ale hodinky už se nenatahují. Jinak jsou zde velice zajímavé a poučné debaty. Moc rád sem chodím. Zdraví všechny co mají rádi vůni dřeva. Jarda.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 27.9.2008 7:07

To je právě ten háček, co mne vždy zarazí. Kovový karter a stáloto co nejmíň!? Jak může pila ve skříni z Mg stát co nejmíň? Tam je něco podivného. Sám o sobě je tento materiál drahý a pro to většina značek používá na levnější modely Al a určitě to není o nic méně kvalitní.  Je to jen o tom vědět co od stroje mohu čekat a na co ho chci použít! Pokud plánuju cestu na Aljašku, určitě si nekoupím 1,2 Fabii, ale budu muset koukat po SUV! Ona Fabie mne tam taky doveze, avšak divočinou s ní těžko projedu. Pojedu li jen na kraj, stačí něco jako Ignis, do hlubokých lesů a kopců, už to bude muset být třeba Navara. A tady je ten problém, kasa říká Octavii, ale reklama láká na Dacii a to mi ušetří nějakou tu korunu!? Jenže ona tam v tom marketu je ještě dětská tříkolka s motorem a tam ušetřím víc jak polovinu, tak půjdu do ní! Motor je dvoulitrový, kola mají průměr dva metry, musím ji celou nejprve rozebrat a znovu sestavit, aby jezdila, ale ušetřil jsem! Zářným příkladem posledních dnů je Čínský BMW Z třídy, CEO. Sám dovozce přiznává, že musí auto nejprve skoro celé demontovat, dostavět a pak je schopné jít do prodeje! Včerejší zkušenost, Čínská Stihl ms 440, nestartuje po dvou měsících, avšak ne motor, ale startování, prohlídka a výsledek. Pila je na zahození, startování je neopravitelné! Pán přiznal, že ji koupil za 10 000,- Kč! To teda ušetřil! Asi vlastní pár ropných vrtů a nějaký uhelný důl, pokud má na takový šunt za takové peníze! Opravdu je nutné uvažovat, kam se mohu s oněch 10 metrů časem dopracovat!

Radek

host - 120.31 (?), 27.9.2008 7:51

Rozhodně nesouhlasím s tím že by měl člověk měl začínat u nějaké slabší hoby pilky. Pila by se podle mě měla kupovat podle toho co s ní mám v plánu dělat. Hoby ta je vhodná např. pro chataře který potřebuje o výkendu zatopit v krbu, nebo ořezat pár větví na zahradě.Ale když chci pilu na přípravu paliva pro RD chce to už něco víc.Samozdřelmě ideální je mít pily dvě, ale to má málokdo. A já říkam že líp uřežu slabé dřevo silnou pilu než silné dřevo slabou pilou. Na otázky typu,, bude mě stači pila o obsahu 45ccm na přípravu paliva pro RD?" bych řekl bude, ale silnější je lepší.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 27.9.2008 10:39

Já jsem také nic jiného nenapsal.

Radek

host - 120.31 (?), 27.9.2008 13:42

To byla rekce na 98.208 a jeho přirovnání k motorce. S Vámi pane Radek souhlasím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz