Bruska Oregon je také vyrobena v Číně. Já se domnívám, že Guede 2500 je vyrobena z odlitků, odlitých na formě, na které byl již odlit povolený počet kusů. Proto ty větší přetoky. Nemyslím si, že opilování přetoků je až tolik práce. Zabralo to cca 30min.
Pokud se jedná o zalepení pouzdra, t.j. vyražení čepu odmaštění a nakapání lepidla a smontování opět ne více než dalších 30min.
Vložení dvou kusů gumového těsnění pod kontramatky o tom snad není třeba mluvit.
Všechny díly jsou původní- nemusel jsem vyrobit žádný díl nový.
Seřízení symetrie svorce není úprava, nýbrž seřízení, které je nutné provést i na drahé originál brusce Oregon. Já to zde popisuji proto, že v originálním návodu je to špatně popsané.
Takže když to shrnu: Mohl jsem to nechat být a používat brusku, jejíž úroveň odpovídala ceně, nebo investovat 1-1,5hod. a mít brusku, která se vyrovná brusce za více než 10000Kč. Abyste za ten čas dokázal vyrobit s nákladem cca 3000,- Kč brusku této kvality, musel byste být kouzelník.
Bruska z Lidlu nejde na takovou univerzálnost vůbec předělat.
To píši proto, že jsem předělal brusku SKS85 Einhell na možnost naklápění svorce +-10°. Celý otočný díl se svorcem jsem udělal nový. Tak vím kolik to dalo práce. Kdyby v té době byla k dostání bruska Guede 2500, vůbec bych se do toho nepouštěl.
Jinak si myslím, že jste to uvedl v nadsázce.
F.O.