Motorová pila Oleo-mac

host - 140.170 (?) 
13.2.2007 20:09
Nesouhlasím,vlasdtním oleo-mac již třetím rokem a při samovýrobě dostává opravdu zabrat ,ale žádný extrém ve spotřebě ani v práci s ní oproti jiným nevidím. Jde podle mě  že každý  musí koupit pilku na to  co s ní míní  převážně dělat-řezat.   Zdenek

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 136.148 (?), 26.2.2007 20:34

Otazkou je cemu rikate opravdu zabrat. Manipulujeme cca 10-12000 m3 rocne. Po jednom dluznikovi nam pred casem zustaly 2 nove pily Oleo-mac, na typ si jiz nevzpominam, vykon nekde mezi 3-4kW. Jedna se zadrela po cca 3 mesicich, v druhe neco prasklo (uz si nevzpominam co) po pul roce provozu. Byly koupene v Mtfld a s reklamaci jsme dopadli uplne presne jak tu vsichni pisete. Ale jinak to opravdu neni spatna znacka :-)

host - 110.21 (?), 27.2.2007 15:28
No já nevím, ale na opravdu profi použití bych si taky oleomaca nepořizoval. A taky si myslím, že je to všem jasný, že se oleomac nemůže nikdy vyrovnat profi pilkám stihl nebo husq. Ale myslím si, že ty pilky od oleomacu v té takové hobby třídě až střední nejsou vůbec špatné. (o té ceně se ale nezmiňuji). Takže je blbost tvrdit, že oleomac je srač.. a hotovo. Zkrátka nemůžete přeci na základě několika pil hodit celou značku do jednoho pytle.

Já jsem si před 4 lety pořizoval křoviňáka, o mountfieldu jsem v té době ještě neslyšel, takže jsem pořídil shihl. Soused, který když u mne něco uvidí, tak si to hned žene taky koupit, si zašel do mountfieldu a vzal oleomaca. No a oba jsme loňskou sezónu s mašinama úspěšně přečkali. Takže se zatím nějaký rozdíl v mém a jeho stroji neprojevil. Jen mne vždycky dostane zvuk jeho oleomaca, to je taková prdlavka. :-) oproti té mé shilce.

host - 255.30 (?), 27.2.2007 16:57
Oleomac je šmejd ! !  Máme pilu , která nařezala velmi málo a je zadřená . Ne vinou obsluhy . A to byla 951 .

host - 72.10 (?), 1.3.2007 16:01
Tak Moutfield prodloužíl to své kolečko. Jezdím okolo jeho prodejny a žádné velké davy tam nevidím a to v novinách píše o návalu zákazníků.  Ty své chvalozpěvy co každý den vychází v novinách a které mu na zakázku píše agentura se již asi míjí účinkem.

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 1.3.2007 17:53
Tak to už je tradiční. Mně jenom mrzí, když Bohdalka řekne to „UŽ JEN DO KONCE ÚNORRA!!“ že též neprozradí kterého roku.

host - 18.241 (?), 13.6.2007 0:22

Mám Oleo-mac 961 a jsem s ní naprosto spokojenej. Pořezala a vytěžila už asi 1200 metrů dřeva a bez jediné chybičky a investice.

Jen trubka může říct, že Oleo-mac je šmejd, šmejd je spíš ten, kdo s tím neumí dělat... Jinak jako u všeho záleží na kusu. Najdou se i nepovedený kusy, které stojí za h..., a to jak u Oleo-mac, tak i u Stihl, Dolmar a i ťuťuňuňu z číny..

Ono také záleží, kde danou věc zakoupíte. Pokud koupíte v slavném Mountfieldu, máte vyhráno, tam přeci prodávají skvělé stroje... no to asi nebude pravda, ale spíš tak druhou jakkost... takže kupujte v profi obchodech a ne v hobby marketu jako je mountfield a pamatujte:

MOUNT = montáž     FIELD = pole, místo     =>     místo, kde se montuje, montuje a zase jenom montuje... a kdo montuje? Odborníci z mountfieldu = každý, kdo chce za ty prachy pracovat, i když tomu nerozumí.

Věřte mi, mám vlastní zkušenost. Šel jsem do Mountfield servisu, potřeboval jsem poradit s motorem na sekačku. "Mechanik odborník" mi začal tvrdit, že jsem vzal špatný motor, že tohle je motor z nějakého traktůrku a ne ze sekačky (žádný traktůrek nemám;) a nakonec mě přesvědčoval o tom, že už nebude fungovat a ať si raději koupím nový a začal mi nabízet různé motory do sekačky, nejvíce snad 50ccm o výkonu 1,6 KW za 8.900,- Kč - super cena ne?;)))) Jo jinak jsem tam s tím motorem šel ne že by nefungoval, šlape jak hodinky, ale potřeboval jsem vyměnit startovací mechanismus.

host - 18.241 (?), 13.6.2007 0:25
a ještě dodatek, spotřebu mám cca. 1,5hod./nádrž. Takže záleží, jak je pila nabroušená, vyčištěná a vyštelovaná... pokud si někdo koupí pilu z mountfieldu a ještě si ji tam nechává seřizovat, tak co pak chce, to ať si ji seřídí doma a má to stejné, jen levnější... chce to prostě dát odborníkovi.

host - 62.142 (?), 20.6.2007 17:17

Pokud se mi behem pul roku rozpadnou 2 pily oleomac proste budu tvrdit ze oleomac je smejd a basta! Argument, ze s pilama neumime delat je smesny. Verim, ze pila ozmacovana jako profi Vam vydrzi porezani par spalku palivoveho drivi rocne, ale to je tak vsechno, Za ty penize, ne dekuji.

Myslite, ze kdyby to byl kvalitni stroj, davali by na nej v Mountfieldu jen pul roku zaruky :-)

host - 157.141 (?), 24.6.2007 19:52
Mám ve sklepě jeden křovinořez OM - nechce jej náhodou někdo? Ale má to háček, je po třetí zadřený a pokaždé oprava přišla na víc než 5000. A to se s ním seká tak 8x ročně vždy zhruba tak něco přes hodinku. Takže místo další opravy jsem raději risknul čtyřtaktní Hondu. Zatím paráda, proti OM jen šeptá.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz