Jen bych ještě dodal, že je dobré mít dva řetězy a střídat je na jednu řetězku (stejnoměrné vyběhávání).V tom případě vychází životnost jedné řetězky (efektivní životnost) právě na ty dva řetězy.
Jinak OM bych si osobně nepořídil.Od roku 95 opravuju pilky a něco už jsem dal dohromady - i pár OM, ale radši ruce pryč :-).Osvědčená značka (H, S,J) pořád platí a kvalita zpracování dílů (a kvalita servisu) mluví za všechno.
OM je dost špatně zpracovaná (vzhledem k ceně) a poměry obsah, výkon, váha jsou taky dost nedostačující.Dost zavádějící je taky cena, protože za cenu stejnou můžou prodejci nabídnout opravdu kvalitní mašiny.Naopak, za cenu OM můžete mít i dva stroje srovnatelné kvality (u různých prodejců), které někdy nosí i jinou značku (někdy i jinou barvu krytů)- výrobce je však stejný.
Každý podle svého gusta, takže můj příspěvek berte jen jako moji osobní zkušenost a můj názor.Možná pro někoho 13 let makačky s pilkama různých značek včetně jejich opravování není dost velká zkušenost.Pak na můj názor nehleďte a běžte do OM.
Zdraví ARBI.