Zázraky v zahradě

Brasica1 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 19.216 (?)
4.8.2010 22:08

tak jsem si dnes chtěla vyfotit motýla šla jsem si pro foták, ale zatím mi uletěl tak jsem se jen tak kochala a prohlížela co mi kvete a co kde poletuje a leze a zaujal mě zvláštní pavouk udělal si pavučinu mezi měsíčky tak jsem našla že je to Křižák pruhovaný, Argiope bruennichi.Původně ze Středomoří na našem území až od roku 1991 a mezi její potravu patří kobylky a zrovna na mečíku jedna seděla a jak jsem se dočetla je to kobylka skvrnitá, Leptophyes punctatissima, tak jsem jí říkala holka moc se tady nemotej nebo tě ten křižák zblajzne

Křižák pruhovaný
Křižák pruhovaný
Kobylka
Kobylka
Křižák
Křižák
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 85.4 (?), 7.7.2010 22:25

To mi příjde jako špatný vtip. Ještěrka týden chycená do konvičky a ještě k tomu s vodou. Ješterka není vodní živočich, vodu nemá ráda. To není čolek nebo mlok. Puste ji ven nebo brzy chcípne. Pokud tam padá opakovaně, tak dejte konev jinam.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 8.7.2010 11:30

Budu pokračovat v diskusi dál, ono se to pak špatně hledá 

Eleno, jelikož jsem si tu přečetla o tom procvaknutém prstu  dávala jsem svůj k němu velice obezřetně a ještě se mi pěkně klepal 

Byla to strašná náhoda, vůbec by mně nenapadlo, že tu ten brouk žije a navíc byl normálně v ulici ve vsi  dva metry od silnice (odnesla jsem ho pak a kusu dřeva zpátky k tomu sloupu, aby ho snad někdo nepřejel)

Jinak zjišťuju, že to, že má člověk např. pejsky, ho obohatí právě o spoustu takovýchto zážitků a setkání - tedy pokud s nima nesedí jen doma na gauči  ale chodí po loukách a lesích jako my  Jak oni různě přečichávají a přečůrávají, já na ně čekám - tak mám fůru času rozhlížet se kolem po kytkách, zvířátkách... Vidím toho opravdu spousty, jenom nestíhám fotit 

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 183.242 (?), 8.7.2010 22:28

Veverky mi chodí přes zahradu, černé a rezavé, ale vyfotit by se mi je nepodařilo. Tento úlovek s Čiperkou, která si zrovinka nosí na hnízdo, je tak na první cenu v nějaké soutěži. Máte pravdu, že procházky s pejsky člověka velmi obohatí právě tím čekáním a koukáním kolem sebe. Taky jsme to zažili, ale naše psina už na procházky nemá. Elena

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 3.8.2010 14:42

Tak já tentokrát žádné foto,,zázraku" nemám (respektive mám zřejmě poslední foto oné užovky, ale ještě nestažené ve foťáku) ale mám spíš storry, co se mi stala... Sedím u compu, kouknu z okna na molo a po krajíčku nad vodou leze malá užovka, jen o něco delší než tužka, cca 30cm. Každou chvilku zastaví, čumí na druhý břeh - vypadala, že to chce,,strouhnout" přes. Drapnu foťák udělám pár fotek a jelikož pořád to samé, sednu zpátky a sem tam na ni mrknu. Najednou koukám a šup, už ji vidím skoro v polovině jezírka, sáhnu po foťáku a najednou žbluňk a stáhnul ji pstruh!!! Vyletěla jsem v sekundě bosá ze dveří, chtěla jsem jí nějak pomoct - že ji snad pustí, ale ve vodě byla jen mela a už jsem ji nikde ke břehu vyplavat neviděla, ačkoliv jsem ještě nějakou dobu lítala kolem dokola  Já vím, že je to,,přírodní výběr", ale bylo mi z toho vážně na nic, i jsem ji obrečela 

Brasica1 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 19.216 (?), 4.8.2010 22:08

tak jsem si dnes chtěla vyfotit motýla šla jsem si pro foták, ale zatím mi uletěl tak jsem se jen tak kochala a prohlížela co mi kvete a co kde poletuje a leze a zaujal mě zvláštní pavouk udělal si pavučinu mezi měsíčky tak jsem našla že je to Křižák pruhovaný, Argiope bruennichi.Původně ze Středomoří na našem území až od roku 1991 a mezi její potravu patří kobylky a zrovna na mečíku jedna seděla a jak jsem se dočetla je to kobylka skvrnitá, Leptophyes punctatissima, tak jsem jí říkala holka moc se tady nemotej nebo tě ten křižák zblajzne

Křižák pruhovaný
Křižák pruhovaný
Kobylka
Kobylka
Křižák
Křižák

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.30 (?), 29.8.2010 14:16

Duhové nebe

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Brasica1 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 19.216 (?), 29.8.2010 23:17

Před bouřkou

před bouřkou
před bouřkou
bouřka
bouřka
bouřka
bouřka

zuzan - (40) - 200.227 (?), 28.9.2010 18:38

Naše obří, skoro 25 centimetrové Jiřinky.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 28.9.2010 18:47
Vzpomínky na teplo!
Babočky
Babočky
Babočka Jenerál ;o)
Babočka Jenerál ;o)
Kudlanka
Kudlanka
... doufám že mne nesežere
... doufám že mne nesežere

host - 209.6 (?), 10.10.2010 14:11

Tak dnes už zmrzly jiřiny, škoda

zahrada.cz