Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 226.209 (?)
21.7.2011 9:52

já raději ani nekonstatuji a místo toho míchám Ridomil Gold a čekám, až přestane pršet... tohle "plísňové" počasí by taky mohlo zkazit to, na co se nejvíce těším... na úrodu rajčat...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 215.203 (?), 3.7.2011 8:53

To já jsem byl po třech dnech na zahradě.Okurky už chytly plíseň,včera postříkáno, preventivně i rajčata.Jinak z angreštů sklizena Prima (neuvěřitelné přírůstky) a Invicta.Remerka a Karát se začínají vybarvovat.Snězen také Losan a Eva, příští týden přijde na řadu Victoria.A sklízíme první meruňky, ač jich není moc.    Zdenek, Slavkov.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 3.7.2011 9:23

Včera jsem mmj. "trochu" probíral a vylamoval rajčata. Z nějakých čtyřiceti rostlin byl skoro barel zeleniska. Zvláště keříčkové odrůdy přímo divočí a tak jsem je "přesvědčoval" že jako tyčkovým jim bude líp. Semtam nějaký keříček se krčí do půl metru ale drtivá většina má více jak metr na výšku, o šířce nemluvě. Přeborníkem v tomto je právě Sladkaja děvočka, ve skleníku tato keříčková odrůda už doslova "nadzvedává" sklo. Rajčata již nějakou chvíli zrají ale tak nějak divně, jsou již na omak měká ale barva je stále taková vybledlá, myslím že je to tím překotným růstem. Teď je u nás patnáctka, zataženo a vichr jako prase.

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.60 (?), 3.7.2011 9:45

Kalendářní léto je zatím snad jenom 10 dnů. Vyrazily žampiony. Dnes se mi zalévá zahrada. Houby budou mít nástup. Zdá se, že přírodě počasí svědčí. Čekám až skončí deště, abych nasypal slimejšům. Nebyl jsem na zahradě 14 dní a úplně mi zlikvidovali ledový salát. Rajčata a okurky šílí.

host - 231.220 (?), 3.7.2011 10:31

Na Šumpersku dnes ráno 11 st. a prší- asi nastává doba ledová a ne léto- hlavně, že hlásili, že léto letos bude teplotně nadprůměrné... Dnes v kanceláři si ve svetru ohřívám ruce o hrnek s kávou, jaká je tu syrovina. No slimáci mají rej...

host - 184.172 (?), 3.7.2011 11:08

V Turnově leje jako z konve, ale okurkám to svědčí, hadovek máme plnej foliák, začali jsme zavařovat nakladačky, rostou jako diví, rajčata zelený, dobrý maliny, dokonce i borůvkám se daří, salát zatím nesežrali, mrkev,petržel, kedlubny pěkný, co víc si přát?Ať už konečne svítí slunce, aby bylo teplo, teplo,teplo a bude nám fajn

host - 24.183 (?), 3.7.2011 11:21

Vzhledem k písečnému podloží zahrady u nás není nikdy vody dost, každý déšť je požehnání. Jen ta teplota by mohla být trošku vyšší, je skoro poledne a za oknem je 12C.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 21.7.2011 7:19

Némlich jako loni, stejný datum, stejný fialový hnus, stejná kosa...

host - 178.235 (?), 21.7.2011 7:45

Mirku, nezoufejte,pokorně musíme všichni snášet i to špatné.Zatím nejde o Titanic, ale jedna velká loď jsme.Je nadúroda třešní, meruněk,modrého ovoce a mnohdy to i červivé padá (třešně).A jak je bezvadná taková třešňovice! Nebo je možné podělit se s těmi, co jim ovoce pomrzlo a pod.   AB

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 21.7.2011 8:25

Já prozatím ještě nezoufám, prozatím jen konstatuji. Zoufat snad ani nebudu, zanadávám si s chutí, ale věřím ža "nadúroda" nadávek jako vloni nebude. Nadúroda ovoce u mne zase tak velká není, meruňku jsem minulý týden vykácel, broskvoně nevypadají na moc kvalitní plody (je to o odrůdě) a jabka s hruškama jsou ve standardu. Spíše si dělám starost o prozatím velmi pěknou úrodu melounů a rajčat, zvláště u rajských mi pršení pomůže se selekcí odrůd pro odolnost na praskání.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 226.209 (?), 21.7.2011 9:52

já raději ani nekonstatuji a místo toho míchám Ridomil Gold a čekám, až přestane pršet... tohle "plísňové" počasí by taky mohlo zkazit to, na co se nejvíce těším... na úrodu rajčat...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz