Tak jsem si přečetl celou debatu. No radit tedy nebudu jen Vám napíši své myšlenkové pochody. Jsem stárnoucí zahrádkář, sil se nedostává, nestíhám nic, zahrada má milion nedostatků. celý den se lopotím, přijdu domu a usnu u TV, prostě děs. Navíc často slýchám od manželky " ty starej blázne, už se na to vykašli, už ti není... jak čas běží tak přidává roky. Snažil jsem se nad tím zauvažovat, trucovat a na zahradu se vykašlat. Tady ale nastává situace kdy nemáte o čem přemýšlet, co studovat a nakonec co smysluplného dělat, najednou je prázdno, nikde nic nevyrostlo, nic nekvete, nic nemusíte předělat, dodělat atd., atd.,... život ztratil jeden rozměr. Já jsem si z toho udělal jasný závěr,... některé věci si na zahradě zjednoduším, pěstuji to co dá méně práce, nic nestojí no a hlavně předělávám, předělávám a předělávám aby až budu opravdu starý (100+) abych se z houpacího křesílka jen kochal tím jak to bezúdržbově (fikce které se ale trochu dá jít naproti, tak na půl cesty) kvete a dýchá pozitivní energií. Závěrem si dovolím ještě náhled do vaší duše a jejich pochodů. Vy tu zahradu prostě neprodáte, budete o tom hovořit ještě 50 let ale život bez ní si nedokážete představit,... a tak je to správné, tak to má být