Prodat či neprodat

host - 0.146 (?) 
30.12.2013 21:27

dobry večer dnes byl u mne na návštěvě zem. iženýr věk 87let toho ta láska k zahradě držela celý život nyní už nemuže seká jen trávu traktorem a když dělám zabíjačku vezmu jim dobrotu když viděl na fotkách moje pole osázené na mezích ovocnými stromy da mi postřikovač za traktor a moštovací zařízení má radost že se najde jedinec kterej se nebojí práce a baví ho to dcera a vnoučata vydržejí na zahradě v létě do večera jen až lyjedem traktorem na pole budou chtít jet taky

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 221.164 (?), 31.12.2013 8:25

Moc vám všem děkuji za názory a všem přeji krásný Nový rok 2014. Marcela

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 2.64 (?), 24.1.2014 14:54

Přeji Vám a všem přispěvatelům také pěkný nový (celý) rok.

Šel jsem opačnou cestou a z části okrasné zahrady jsem vytvořil ovocný sad s představou, že budu zásobovat rodinu (děti, jejich partnery a 5 vnuků) ovocem a zeleninou. Zahrada je u mého RD, abych ji měl pěkně po ruce, dojíždění se mi neosvědčilo.

Jako důchodce  mám na zahradu dost času a hlavně mám náplň života. 120 ovocných stromů začíná plodit a děti s vnuky rádi sklízejí. Protože už mi síly ubývají, nenásilně je přivádím ke spolupráci, takže 1 vnuk převzal sekání trávy, další pomáhají při mýcení náletových dřevin atd. Postupně je zasvětím i do odborných prací, aby měl kdo zahradu převzít.

Kdo má rodinu, potomky - nemusí se bát, že by na zahradě zůstal sám, je ovšem třeba vytvořit něco zajímavého, čím je přiláká, v mém případě jsou to třešně,  višně, rajčata, meruňky, broskve, jablka, hrušky - vše bez chemických postřiků, kterých na komerčním ovoci a zelenině je cca 15 a nedají se všechny umýt!

Zdravím - J.

pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 64.250 (?), 25.1.2014 10:40

Nevím, co bych si počal, kdybych neměl zahradu 10km od domu? Chodil bych okolo paneláku nebo do hospody. Ten relax na zahrádce se k hospodě nedá přirovnávat.Je to levnější a ještě si něco vypěstuji v biokvalitě!!!

Děti dorostou a budou rády ,že mohou na zahradu si udělat piknik!

host - 86.78 (?), 13.5.2014 0:07

Pěstujte a sklízejte-takové je již života bytí!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz