Pochlubte se svými balkonovými kytičkami

Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?)
18.10.2008 21:28

Paní D.,klidně svoje fuch.ostříhejte i zbavte listů a dejte k bramborám.Jestli však máte místo a nejsou na nich molice můžete je klidně zimovat i v chladnější místnosti, nezbavené listů doma.Nezapomínejte, že se musí občas ve sklepě i doma zalít.,protože spoustě lidí prostě přes zimu uschnou.Zítra dám na net.foto mých fuch.,připravených na zimování, tak se jukněte, jak to vypadá.Zdravím B.Jo ještě k tomu sluníčku.F.moc prudké slunce nerady.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

dana smékalová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 144.98 (?), 15.9.2008 20:22

paní Berto, líbí,líbí, líbí.Ten fuchsiový "strom"máte jak dlouho?Měla jsem před 3 lety 11 druhů fuchsií, zůstalo mi 5.Mezi nima i ta, co z ní máte ten strom.

host - 67.226 (?), 15.9.2008 20:37

...až na ty PETky v králikárně, opravdu potěšení pro oči, paní Berto. Dokonce to vypadá, že na rozdíl od Starkla to nevyrostlo v Corelu. Ale vážně paní Berto, víte jak vypadá molice? Pokud ano, jak vy s ní?

dana smékalová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 144.98 (?), 15.9.2008 21:09

Jestli můžu i já tak zkuste Mospilan, používáme ho i na svilušky a pomáhá.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 118.111 (?), 15.9.2008 21:26

TEDY -KRÁSA!  Mám moc ráda fuksie a pár roků mám cca 3 druhy. Se sviluškama a dalšíma breberkama problém nemám. Stačí úplně mít fuksie na pořádném "luftu" - a to na Šumavě asi bude taky, že? Jak už zněl dotaz, jak dlouho máte tu stromkovou a ten "kmen" v květináči na zemi, myslím u okapové roury? Mně vydrží tak 2-3 roky a ty starší rostliny mi prostě už zjara nevyraší. Tak pořád řízkuju a řízkuju. Ale Vašich úspěchů v pěstování fuksií rozhodně nikdy nedokážu. M.R.

babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.120 (?), 16.9.2008 7:47

Jedním slovem NADHERA.Kde tu spustu kytek zimujete?Letos jsem začla se svou první fuchsii a asi si přikoupím ještě další.Molice se objevily ale zvládla jsem to nějekým postřikem na olejové bázi.Tak ať se vám daří.Jana

Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?), 16.9.2008 20:20

Vážení kytičkomilové, měla jsem velkou radost, že se vám moje fotky líbí a moc jsem se zasmála PETKÁM v králíkárně.Používáme je upravené jako kryt na malé stromečky, proti okusu zvěří.Ale nyní k fuchsiím.Pěstuji je asi15 let.Ta u okapu je moje nejstarší, takže je jí 15-16 let.MOLICE!
Můj úhlavní nepřítel po celé roky! Až letos se mi povedlo, že neměly šanci.Hned jak jsem fuch.přenesla ven a začly obrůstat, začla jsem stříkat.Než začly kvést APPLAUDEM a při kvetení MOSPILANEM, musíte opakovat znovu za3-5dní po prv.postřiku.Letos jsem prvně za ta leta bez molic! Musí se začít včas.Fuchsie přezimuji tak, že mám část na chodbě, kde se netopí, ale větší část přezimuji v lochu/sklep/,kde máme uskladněné brambory.To asi nepůjde tam, kde je suchý a teplý sklep.Všechny fuch.sestříhám na dřevo a zbavím všech listů.Domů vlastně odnáším holé klacky.Dělám to celá leta a začlo to právě proto, abych si domů nezanesla molice.Fuch.samozřejmě nesmíme zapomenout zalévat, aby neuschly.Na jaře opět klacíky vynesu ven a koloběh zalévání, hnojení a postřikování začne nanovo.A nebojte se, krásně obrostou, i když možná kvetou o 14 dní déle než ty, co mají listy pořád.No, pomalu začnu uklízet, už 3 dny je tu jen kolem 5 st.Mějte se všichni moc krásně, ať vám všechno roste a PETKÁM zdar!!! Berta

host - 176.71 (?), 18.10.2008 12:14

Dobrý den, paní Berto i všichni ostatní super pěstitelé kytiček. Prostudovala jsem si, co píšete o přezimování fuchsií, ale fakt nevím, co s převislou, na obr. uprostřed. Taky zkrátit o třetinu, obrat listy a šup k bramborům do sklepa? Ta převislá byla letos nádherná - růžová, jenom jsem ji asi po létě měla přemístit na slunečnější místo (jinak na ně celé léto svítilo moc sluníčko a zdálo se, že se jim to nelíbí). Pěkný podzim všem D.

Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?), 18.10.2008 21:28

Paní D.,klidně svoje fuch.ostříhejte i zbavte listů a dejte k bramborám.Jestli však máte místo a nejsou na nich molice můžete je klidně zimovat i v chladnější místnosti, nezbavené listů doma.Nezapomínejte, že se musí občas ve sklepě i doma zalít.,protože spoustě lidí prostě přes zimu uschnou.Zítra dám na net.foto mých fuch.,připravených na zimování, tak se jukněte, jak to vypadá.Zdravím B.Jo ještě k tomu sluníčku.F.moc prudké slunce nerady.

Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?), 19.10.2008 16:27

Fotografie mých fuchsií připravených na zimu.Hrůza co?Ale musíme to vydržet.Já i fuchsinky.Zdravím B.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 53.186 (?), 21.9.2008 16:54

Jsem velký milovník fuchsií pěstuji jich asi 40 druhů. Vždy jsem na ně byla patřičně pyšná. To vše jen do té doby, než jsem spatřila ty Vaše. Jak je tohle možné dokázat? Ty květiny jen září zdravím!  Mám je také na zahradě, pod stromy, ale to, co mají ty Vaše, nemá ani jedna z nich. Jsou výstavní. Poraďte prosím, jak na ně.       Libuše

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz