Jak se zbavit užovky?
|
|
|
|
|
|
|
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?), 7.7.2014 0:01
Užovku jsem od včerejška neviděl. Nemám to štěstí ji vidět denně. Je to plachý had. Jenom doufáme, že je ukrytá někde v bezpečí před kočkami a hlavně lidmi.
Jenom vím, že ta mrtvá užovka byla poloviční oproti téhle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 9.7.2014 16:48
Jestli měla opravdu měsíčky obojku, tak je to najisto nejedovatá užovka. Nejen že nehrozí riziko ušknutí, ale v podstatě máte v ní známku čistého a zdravého životního prostředí na zahradě.
Vaše obava vypadá asi jako dotaz: "Jak se zbavit sýkorek, bojíme se aby se nezačali chovat jako orli a neohrožovali naši 45 kg těžkou dogu."
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.18 (?), 17.7.2014 0:34
Užovky jsou velice plaché a mají rády klid... Mám je na pozemku pravidelně a vůbec mi nevadí.., nicméně stačí abych se několik dní chodil dívat na místo kde žijí a tak je to otráví, že vždy zmizí..
Prostě chce to užovku pravidelně rušit, až se raději odstěhuje.., totéž platí pro zmije..
|
|
|
|
|
|
|
host - 138.109 (?), 7.9.2014 23:27
Dobrý den, od května rekonstrujeme dům , ještě ho neobýváme, ale jsme tam každý den a často sme seděli na zahradě a doposud během těch uplynulých čtyřech měsíců sme tam nic neoběvili až do včera..nejdříve sme v hromádce hlíny zahlídli slepýše..a druhý den po celé zahradě běhaly malinké asi 5 cm velké ještěrky a vůbec se nás nebojí... všude jsem četla, že mladé jsou během července..nechápu kde se tam toho tolik vzalo :( ze dne na den... a i když vím, že se ty zvířátka se víc bojí nás... mám z toho hrůzu :(,protože tyhle zvířátka opravdu nemám v lásce a hlavně je na své zahradě nechci... trnu z toho hrůzou... máme po zahradě všelijaký bordel -(hromady dříví, cihel, větví a hlavně neposekanou trávu) prostě staveniště... myslíte, že až se všechno odklidí, že si ty zvířátka najdou domov jinde??doufám, že ano... děkuji za odpověd´ Veronika
|
|
|
|
|
|
|
pepa kot - Stříbrný Zahrádkář (385) - 64.250 (?), 8.9.2014 6:49
My jsme vždy nadšeni, když vidíme ještěrku. Víme, že je jim u nás dobře.Zahrada je příroda! Budte ráda, že máte dům se zahradou a nebydlíte v paneláku.
Ještě nikdy jsem si nevšiml v září tak malých ještěrčích miminek až letos a nevím jestli dorostou a přežijí zimu-byl bych rád! Také jsou tak veliké.
Nevím proč je nemáte v lásce-, proč taková herpetofobie=strach z plazů. Ještěrka není had! V členitém terénu mají bezpečný úkryt.
.Až budete mít uklizenou a posekanou zahradu, jak golfové hřiště, bude vám po ještěrkách a živé přírodě ještě smutno a budete nadávat na krtky.
Ještě si Veroniko přečtěte na tomto webu vlákno s názvem:,, Ještěrka obecná" . Zdraví vás Pepa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semberka - (1) - 6.73 (?), 11.6.2016 7:44
Hezký den
také jsme na zahradě objevili užovku a musím říct, pro mě, nepříjemný pocit. Ikdyž vím, že nám od ní nic nehrozí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|