Vitamín B 17 - kyanid jako lék
|
|
|
|
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 4.12.2013 17:45, zobrazeno: 10498x
VITAMÍN B 17
Vitamín to ve skutečnosti není, jde jen o obchodní název, který zní lépe než kyanid... Čistý vitamin B17 se skládá z derivátů z hořkých mandlí, jak je využívali již ve staré Číně. Vázaný kyanid se uvolňuje při kontaktu s enzymem beta-glukosidáza. Volné molekuly kyanidu usmrcují nádorové buňky, zdravým buňkám ovšem neškodí, protože ty jsou chráněny jiným enzymem. Má v sobě látku laetril, která je bohatě obsažená v jádrech meruněk. Podle svého objevitele za vznikem rakoviny stojí především nedostatek laetrilu.
Laetril obsahuje mimo jiné i polosyntetickou molekulu látky amygdalin. Ten můžeme najít ve více než 1200 rostlinách, především však v jádrech meruněk a hořkých mandlí. Dalším zdrojem této látky jsou i jádra z různých druhů ovoce, jako jsou třeba jablka, hrušky, třešně či švestky, ale najdeme ji i v ostružinách, malinách nebo také v luštěninách.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 6.12.2013 12:25
B17 není vitamín a na webu lze najít i jiné informace, než od výrobce. Rozhodně 5 pecek z meruňky denně nepřijde na tolik peněz. O toxicitě mluví anglická wiki podstatně jinak než česká a Laetril přišel o povolení k prodeji v USA už v roce 77. Později byl v některých povolen, ale žádná klinická studie nedokázala účinnost proti rakovině. Nechte tu mexickou fabriku vydělávat na něčem jiném.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
šovi - (5) - 157.218 (?), 9.12.2013 11:28
Aniž chci snižovat rodičovská varování, nakonec jsem nesměl jíst ani jádra z meruněk, vyzkoušel jsem již na sobě konzumaci jadérek různých peckovin. Dokonce i kompotovaných a proto mohu konzumaci jadérek i doporučit. Určitě neškodí v přiměřeném množství - 25 velkých meruňkových jader - vynikající chuť. A pokud vládnete dobře cizími jazyky, na googlu jsem kdysi našel apotvrzení mého "bádání" potvrzeno výpočty.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.8 (?), 28.3.2014 17:30
Zdravím, Edgar Cayse, jeden z největších proroků vůbec už v první polovině minulého století doporučoval tři jádra mandloně denně jako prevenci proti rakovině.D.B.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|