Mně Orangered nepřežil mráz 29.4.2016. Je to odrůda se zajímavým podílem červené barvy na slupce a netradiční chutí "bez kyselin". Pokud přeplodí je ta chuť o ničem. Trochu mi taková chuť připomíná ne za včasu snědené plody odrůdy hrušně Dicolor, které jsou jinak velmi chuťově zajímavé. Plůdky odrůdy Orangered nejsou odolné proti mrazu, určitě mnohem méně než plůdky Leskory, Bergeronu nebo Kiota. Co se týče LEDANY, tak by mě taky zajímala. Pravděpodobně nebude tak chutná jako Leskora, jelikož její popularita není oproti Leskoře prakticky žádná. Její doba zrání je ovšem lákavá - současně s Leskorou nebo jen krátce po ní. Škoda, že se v Lednici a Veselé u Piešťan nesoustředili na šlechtění meruněk zrajících ještě před Leskorou. Možná, že bychom se dočkali kvalitních a možná i odolných odrůd. Třeba i lepších než těch s ciziny.