Schnou větve a listy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 248.192 (?), 14.6.2023 22:25
přepis - místo monilie mělo být moniliová spála... L.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.192 (?), 14.6.2023 22:50
Textilku jsem z cibule sundala cca před týdnem, dávám ji normálně dolů na přelomu května a června, letos to bylo o trochu později kvůli opožděné výsadbě (trošku jsem si totiž polámala kostičky). Zatím jsem ji jen okopala a přisypala dřevěný popel. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 15.6.2023 6:58
Pod bílou netkou mám letos prvně jahodiště-kosánci krásně zpívají, leč jahodu by mi nenechali snad ani jednu, asi zakryju i pozdější třešeň-výška okolo 3,5m-na ranější hodují i špačci a dokonce strakapoudi! Teď k té zobrazené meruňce-lehce projev monilie-první foto, na dalších růst nových výhonků, stopy sání mšic , místního nedostatku živin-bělavé listy, dírky po žíru housenkami, nebo brouky-vrbař ... U paty kmene plevel, či dokonce podrůstající podnož-dát pryč-ono místo přechodu mezi půdou a vzduchem je často v nepořádku, větší problémy to nese u stromků, které jsou nízko štěpené, SPCH.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 15.6.2023 7:41
Tohle udělá například mšice. Někde zde bylo psáno ve vláknech o použití Ortiva na různou rez u ovocných stromu. Co jsem si hledal informace, není nikdy pro ovocné stromy určená a ve Vinařském domě Kopeček varují před použitím na jabloně, na některé odrůdy má mít devastující účinky. Já to vyzkoušené nemám. Biegler
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|